Çiftçilerden İsrail ürünlerine boykot

TZOB Başkanı Bayraktar, "İsrail mallarını kullanmayacağız. Tüm Türk milletini bu eyleme davet ediyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Türk çiftçisi olarak İsrail ürünlerini boykot ettiklerini belirtirken, "İsrail'in yaptığı bu zulüm son bulana kadar İsrail mallarını kullanmayacağız. Tüm Türk milletini bu eyleme davet ediyoruz" dedi.

TZOB Başkanı Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mayıs 2010 tarihinde gece yarısı İsrail ordusuna ait deniz komandolarının, Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren ve içinde sadece insani yardım malzemeleri ile sivil insanların bulunduğu gemilere, İsrail askerleri tarafından uluslararası sularda saldırıda bulunularak masum insanların öldürüldüğünü, birçok insanın yaralandığını ve yüzlercesinin tutuklandığını hatırlattı.

TZOB'un, tarihte hiçbir dönemde olmadığı kadar büyük saldırganlık içinde olan İsrail devletinin işlediği bu cinayetleri ve Gazze Şeridi'nde uyguladığı insanlık dışı ambargo ve müdahaleyi kınadığını bildiren Bayraktar, açıklamasına şöyle devam etti:

"TZOB, İsrail'e, hiçbir haklı gerekçeye dayanmayan Filistin halkına karşı işgal uygulamalarının durdurulması ve ambargonun kaldırılması için yaptırım uygulanması konusunda uluslararası topluma çağrıda bulunmaktadır.

İsrail'in yaptığı zulüm son bulana kadar, İsrail mallarını kullanmayacağız. Tüm Türk milletini bu eyleme davet ediyoruz. Tüm dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar da kınama açıklamalarını bir tarafa bırakıp, İsrail'e karşı caydırıcı pratik önlemler, ekonomik ve sosyal müeyyideler uygulanmalıdır."

Bu kınama mesajının üyesi bulundukları Uluslararası Tarımsal Üreticiler Federasyonuna (IFAB) ve IFAB üyesi 79 ülkedeki 120 ulusal çiftçi organizasyonuna iletildiğini de belirten Bayraktar, "Filistin'e uygulanan ambargonun derhal kaldırılması için IFAB üyesi kuruluşlar, kendi ülkelerinde hükümetlerine baskı yapmalı ve kamuoyu oluşturulmalıdır. İsrail'in işlediği bu insanlık suçu ve barbarca saldırı kınanmalı ve daha da önemlisi İsrail ürünleri boykot edilerek yaptırım uygulanmalıdır. IFAB olarak üyemiz olan Filistinli çiftçilere yardım eli uzatmak durumundayız" dedi.

Bayraktar, yine 31 Mayıs 2010 tarihinde Hatay'da Deniz İkmal Destek Komutanlığı askerlerini taşıyan araca yapılan terör saldırısı sonucu hayatlarını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralı askerlere de Allah'tan acil şifalar dilediklerini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir