Çimsa karını yüzde 57 artırdı

Çimento ve hazır beton kuruluşu, 34.7 milyon TL kar sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Çimsa, 3. çeyrekte karını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artırarak 34.7 milyon TL kar elde etti.

Çimsa'dan mali sonuçlara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Çimsa'nın bu yılın 9 ayı sonunda cirosunun 460 milyon TL, net karının ise 75 milyon TL olduğu belirtildi.

Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "2009 sonunda net karımızın geçen yılın üzerinde, kredi borcumuzun ise yüzde 50 azalmış olmasını hedefliyoruz" dedi.

Mali sonuçları değerlendiren Hacıkamiloğlu, şunları kaydetti:

"2009 sadece ülkemiz için değil, küresel ekonominin tamamı için belki de en zorlu yıl oldu. Kriz ortamına girerken hazırladığımız nakit odaklı çok senaryolu gelecek planları sayesinde tıpkı 2001 krizindeki gibi 2009 küresel krizini de güçlü bir performansla aşmayı hedefliyoruz.

Sene başında yaklaşık 134 milyon dolar kredi borcumuz bulunuyordu. Nakite odaklanıp, işletme sermayesini iyi yöneterek yıl sonunda kredi borcumuzu yüzde 50 azaltmış olmayı hedefliyoruz. Faizler çok düştüğü için kalan borcumuzun yarısı TL cinsinden olacak."

"Krizde direncimizi artırdık"

Krizi fırsata çevirmek için bütün süreçleri gözden geçirdiklerini vurgulayan Hacıkamiloğlu, şöyle devam etti:

"Bir yandan ihracata yönelerek iç pazardaki daralmayı bertaraf ederken, diğer taraftan da tüm süreçleri gözden geçirerek krizde direncimizi artırdık. Süreçlerimizde etkinlik ve verimliliği ön plana çıkardık. Daha da yalın nasıl oluruz, bunun üzerinde çalışıyoruz.

Uzmanlar, Türkiye'nin, küresel konjonktürden kaynaklanan bir küçülme döneminin ardından, ülke olarak büyümesini sürdüreceği konusunda hem fikir. Bu büyüme, geçmiş yıllardaki kadar hızlı olmayacak ama yine de AB ortalamasının üzerinde olacak. Bu da birçok fırsatı içerisinde barındırıyor.

Şu anda içinde bulunduğumuz dönemi, ekonominin düzelmeye başladığı bir dönem olarak görüyoruz. 2010 yılında kamu yatırımlarının artarak sürmesi, ekonomik büyüme ve işsizliğin azalması için hayati öneme sahip. Önümüzdeki yıl için Çimsa olarak bizim de odağımızda sürdürülebilir büyüme bulunuyor. Geleceğe çok senaryolu bakıyor, yatırım planlarımızı buna göre yapıyoruz. Hedefimiz, hissedarlarımıza, müşterilerimize, çalışanlarımıza ve Türk ekonomisine daha fazla değer yaratmak."