Çırağan'da Türk-İran İş konseyi başladı

Toplantıda, Türkiye ve İran arasındaki ekonomik bağlamdaki yeni ortaklıklar ve ikili ilişkilerde yaşanan sorunlar ele alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk-İran İş Konseyi Toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın katılımıyla saat 10.30'da başladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantı saat 10.30'da başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın katıldığı toplantıda, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy da hazır bulundu. Toplantıya, aralarında Ahmet Çalık, Mehmet Emin Karamehmet, Ömer Bolat, Tamer Dinçşahin'in de bulunduğu iş adamları katıldı. Toplantı, basın mensuplarının kısa süre görüntü almasının ardından basına kapatıldı.

Bu arada, toplantının başlangıcında, Abdullah Gül ve Mahmud Ahmedinejad'ın bulunduğu platformun arkasında yer alan İran bayrağı yere düştü. Bayrak, bir görevli tarafından hemen yerden kaldırıldı. Toplantıda, Türkiye ve İran arasındaki ekonomik bağlamdaki yeni ortaklıklar ve ikili ilişkilerde yaşanan sorunların ele alınacağı öğrenildi.

Öte yandan  İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bazı gazetelerin köşe yazarları ve yöneticileriyle kahvaltıda görüştü. Çırağan Oteli'nde gerçekleşen ve basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmeyen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.