Citibank'ın kredi kartı özellikleri Akbank Wings'te

Bankanın 4 kredi kartı özelliği Wings'e yüklenirken, haziranda da Citi Wings Türkiye pazarına sunulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank ile Citibank arasında yapılan işbirliği kapsamında Citi'nin global dört kredi kartı özelliği Wings'e yüklenirken, haziran ayı itibariyle de Citibank, Türkiye'deki müşterilerine "Citi Wings" kredi kartını sunacak.

Citi EMEA Bölgesi Üst Yöneticisi (CEO) Alberto Verme, işbirliğine ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'deki ekonomik gelişmelere ve büyümeye işaret ederek, önümüzdeki dönemlerde de parlayan bir yıldız olmasını bekledikleri Türkiye'ye yönelik yatırımlarının süreceğini, Akbank'la gerçekleştirdikleri işbirliğinin bunun göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'ye 35 yıl önce geldiklerini, burada gerçekleştirdikleri yatırımlardan dolayı son derece memnun olduklarını, 2 bini aşkın çalışanları ve 34'ün üzerinde şubeleri bulunduğunu dile getiren Verme, "Türkiye, dünyanın ve Citi'nin radarında yer alıyor" dedi.

Türkiye'nin büyümekle eşanlamlı olduğunu ifade eden Verme, "Citi, Türkiye'de daha fazla yatırım yapmak istiyor. Akbank ile ilişkimizden iftihar ediyoruz, gurur duyuyoruz. Akbank'ın lokal olarak dağıtım ağı çok önemli, yerel müşterilere erişimi çok fazla. Citi'nin çok ciddi bir global erişimi var. Çok ciddi bir kilometre taşı olan bu işbirliği ile global özelliklerle yerel müşterilere erişimi artırabileceğimizi düşündük" şeklinde konuştu.

Türkiye'de bugüne kadar 6 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirdiklerini hatırlatan Verme, Citi olarak Citibank Türkiye'de büyümenin yanı sıra Akbank ile olan ilişkiyi daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt da, Citibank ile yola çıktıkları 2006 sonu, 2007 başından beri başta kurumsal ve yatırım bankacılığı olmak üzere ciddi mesafe kat ettiklerini, ortak projelere girdiklerini, Citi-Akbank işbirliğini bankacılığın diğer alanlarına da taşıdıklarını, Aksigorta ve Gebze-İzmir otoyol projelerindeki çalışmaların bu işbirliğinin önemli örneklerini oluşturduğunu vurguladı.

Söz konusu işbirliğinin her iki banka tarafından alınan ortak bir karar olduğunun altını çizen Akkurt, "Bu işbirliği, Citibank'ın Akbank ve Türkiye'ye olan taahhüdünün en güzel örneğidir" dedi.

Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel ise Türkiye'de kredi kartlarında son 15 yılda büyük değişim yaşandığını, banka olarak 6 farklı ürün ve 5 milyonu aşan kart adedine sahip olduklarını, 2011 yılında ilk çeyrekte kredi kartları pazar payını "en çok ve en hızlı artıran" bankanın Akbank olduğunu kaydetti.

Kart ücretlerinde ve faizde artış yok

"Sindel, 400 binin üzerinde Wings kart bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Wings, uçuş kartları arasında en başarılı ve kalıcı kart olarak başarılarıyla sektörde ayrıcalıklı bir konuma ulaştı. Wings, hem hava yolu bağımsız hem de uçuş mili ile hava yolları millerini birleştiren ilk ve tek kredi kartı konumunda bulunuyor. Kartlarının sağladığı avantajlarla Wings sahipleri şimdiye kadar 1 milyon kere bedava uçtular. Wings müşterileri, lounge'lardan 800 bin kere ücretsiz şekilde faydalandılar."

İşbirliği ile müşteri sayılarında ciddi artış hedeflediklerini, yeni müşteri kazanımı olsa da bunun makul rakamlarda olacağını dile getiren Sindel, esasında müşteri memnuniyeti ve mevcut müşterilerin kullanımını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Sindel, yeni özellikler ile kart ücreti ile faizini artırmayacaklarını bildirdi.

Sindel, bir soru üzerine de tüm markalarının, finansal ve stratejik açıdan anlamlı olması halinde oluşabilecek bütün fırsatlara açık olduğunu, dolayısıyla her şeyi değerlendirebileceklerini ifade etti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir