CNR Avrasya Emlak Fuarı 16 Şubat'ta açılıyor

TOKİ ve Emlak Konut GYO işbirliği ile yapılacak fuarda 230 proje sergilenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CNR Holding Kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından TOKİ ve Emlak Konut GYO işbirliği ile 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul'da, CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı düzenlenecek.

Avrasya Boat Show ile eş zamanlı gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 150 firmanın katılması beklenen fuarda 230 proje sergilenecek. 10 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek fuara 70 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, fuarın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında, İstanbul'un bölgede parlayan yıldız olduğunu, yurt dışındaki yatırımcıların çok büyük ilgisini çektiğini belirtti.

Kurum, "Bizim de Fransa'daki gibi fuarlar yapmamız lazım. Yurt dışında 20 bin Euroları bulan metrekare fiyatları yakında burada da olacaktır. Fuarlarla bu ilgiyi güçlendirmemiz lazım" dedi.

Sektörde yıllık 700 bin konut açığının yüzde 10'unu TOKİ ve Emlak Konut olarak kendilerinin karşıladığını ifade eden Kurum, "Maddi beklentimiz yok. Ülke olarak böyle bir fuarın gerekli olduğunu düşündüğümüzden destek veriyoruz" diye konuştu.

Daha sonra soruları da yanıtlayan Kurum, yabancıların mülk edinmesiyle ilgili bir soruya karşılık, "Yabancı firmalar adına sorun yok. Kişisel olarak da, çözüleceğini düşünüyorum. Bakan Beye dileklerimizi ilettik. Çalışma var, kısa sürede bitecektir. Adli tatilden sonra TBMM'nin gündemine geleceğini, yıl sonuna kadar çözüleceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.

Emlak GYO'nun halka arzını 15 Kasım'da bitireceklerini ifade eden Kurum, halka arzda ciddi bir rakam geleceğini, özelleştirmeler de dahil bugüne kadar yapılmış halka arzlarda ilk 5'e gireceğini, yurt dışından yatırımcıların bile "ne zaman halka arz olacak?" diye sorduğunu belirtti.

İstanbul Ayazağa'da TOKİ'den alınan arsa ile ilgili ay sonu ilana çıkıp Eylül ayında da ihalesini yapmayı planladıklarını söyleyen Kurum, "Çok üst segmentte olmayacak, bölgeye göre de belki biraz daha ucuz olacak. Sınırları çok zorlamayacağız. Orada 6-7 bin dolarlara yer satılıyor, bizim öyle olmayacak" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir