Çok ortaklı şirketler borsaya geliyor

SPK Başkanı Akgiray, "40 ile 60 arasında şirket en geç bir iki hafta içinde İMKB'de olacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Halka açık olmayan çok ortaklı şirketlerin hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) "Serbest İşlem Platformu"nda işlem görecek.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) sermaye piyasası kurumları ile yaptığı protokolün imza töreni sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, çok sayıda ortağı olan ancak SPK kaydında ve İMKB'de bulunmayan şirketler bulunduğunu, İMKB'nin bu yapıdaki şirketler için "Serbest İşlem Platformu" adında özel bir işlem platformu oluşturacağını söyledi.

Bu şirketlerin paylarının orada işlem görmeye başlayacağını belirten Akgiray, "40 ile 60 arasında şirket en geç 1-2 hafta içinde İMKB'de olacak" dedi.

Hisselerin kaydileştirilmesinin ardından alışverişe müsait hale geleceğini anlatan Akgiray, "Şu anda bu şirketlerin hisseleri Borsa pazarlarında olmayacak. Zaman içinde belli koşulları sağlayanlar bu pazarlara geçebilecek. Bu platformda kısıtlı işlem yapılabilecek. Bu tarz şirketlerde küçük-büyük ortak sıkıntılar var. İMKB'de kote olmayıp da halka açık olan şirket olsun istemiyoruz" diye konuştu.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan da bu şirketlerin hisse senetlerinin, İMKB altyapısını kullanarak Serbest İşlem Platformu'nda daha şeffaf bir ortamda fiyatlarının belirlenmesine yardımcı olacaklarını söyledi.

Fiyatların fiyat müzayedeleri ile belirleneceğini, serbest marj olacağını anlatan Erkan, "Bu, tamamen borsa dışında ama borsa altyapısını kullanan bir sistemle, şeffaf ve herkesin görebileceği bir fiyat mekanizmasının çalıştığı bir ortam olacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir