Çöpçüler Kralı Sivas'ta

Sivas Belediyesi, 63 mahalleyi kapsayan bahar temizliği başlattı. Kemal Sunal'ın rol aldığı filmden etkilenerek "Çöpçüler Kralı" seçilen 6 temizlik işçisi de filmin müziği eşliğinde bahar temizliğine katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Sivas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun geçen kış mevsiminin ardından 63 mahalleyi kapsayan bahar temizliğine, Kemal Sunal'ın  "Çöpçüler Kralı" filminin müziği eşliğinde başladı. Belediyenin temizlik hizmetinde çalışan ekipler, aralarından 6 işçiyi "Çöpçüler Kralı" seçti. Kemal Sunal'ın Çöpçüler Kralı filminde kullandığı kasketlerden takan temizlik işçileri,  Yenişehir Mahallesi'nde arkadaşlarıyla kampanyaya start verdi.

Temizlik ekipleri, zabıta aracından "Çöpçüler Kralı" filminin müziği eşliğinde sokakları süpürdü. Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentte ağır bir kış dönemi yaşandığını, cadde ve sokakların temizlenmesi için bir ayı kapsayan  çalışma programı hazırladıklarını söyledi.

Kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle birçok mahalle ve sokağa çöp toplama araçlarının zaman zaman giremediğini ifade eden Uysal, kışın bu kirliliğini ortadan kaldırmak için bu  kampanyayı başlattıklarını belirterek, "Bütün mahalleleri hazırladığımız çalışma listesine göre temizleyeceğiz. Modern şehirler temizlikleriyle, düzenleriyle belli olur" dedi. Uysal, cadde ve sokakların daha temiz olması için vatandaşların da kendilerine yardımcı olmasını isteyerek, "Bu şehir bizim. Bir insan evine nasıl bakıyorsa biz de şehrimize öyle  bakmak zorundayız" diye konuştu.

Temizlik işçilerinin aralarından 6 kişiyi "Çöpçüler Kralı" seçtiğine işaret eden Uysal, "Kemal Sunal'ın 'Çöpçüler Kralı' filminde taktığı kasketten arkadaşlarımız da kendilerine almış, bu  şekilde çalışmayı tercih etmişler. Önemli olan insanların işini severek yapmasıdır. Arkadaşlarımız da güler yüzleriyle çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi. Uysal, kampanya kapsamında 66 süpürgeci, 5 süpürme aracı, 1 traktör, 1 arazöz yıkama aracı, 1 tamir aracı, 1 konteyner yıkama aracı, 26 çöp toplama aracıyla cadde ve sokaklarda  temizlik çalışmasının yürütüleceğini kaydetti.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir