Coral Travel, Rusya'da birinci

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) ve Kommersant Gazetesi'nin araştırması sonucunda, bünyesinde Coral Travel'in de olduğu OTI Holding, Rusya'daki en büyük turizm grubu seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, konaklama, yer hizmetleri, güvenlik ve havacılık ana alanlarında faaliyet gösteren 15 iştiraki ve 3 bine yakın profesyonel çalışanıyla, 26 ülkede, 5 kıtada turizme hizmet veren OTI Holding, sektördeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) ve Rusya'nın en yüksek tirajlı ekonomi/turizm gazetesi Kommersant'ın birlikte düzenlediği araştırmaya göre, bünyesinde Coral, A-Class, Sunmar'ın da bulunduğu OTI Grubu Rusya'nın en büyük turizm şirketleri listesinde ilk sırada yer alıyor.


Rusya'da Tur Operatörleri Araştırması için hazırlanan ankette, bölgede sadece 7 şirketin 100 binden fazla yolcuya hizmet verdiği tespit edildi.


OTI iştiraki Coral, ilk sırada Coral Travel, Rusya'da merkezi Moskova olmak üzere 25 şehirde, Ukrayna'da merkez ofisi Kiev'de olmak üzere 5 şehirde ve Beyaz Rusya Minsk'teki ofisleriyle faaliyet gösteriyor.


Coral Travel Genel Direktörü Coşkun Yurt Başkanı, OTI'nin 2011'de 29,4 milyar ruble ciro yaptığını, 939 bin turisti Rusya'dan yurtdışına tatile yolladığını, 2010'a kıyasla cirosunun yüzde 6 arttığını vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir