CP Türkiye, deneme üretimine başlıyor

Şirket, yeni kurduğu Bilecik'in Osmaneli ilçesinde İleri İşlenmiş Piliç Ürünleri Fabrikası'nda bu ay deneme üretimini başlatacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA -  CP Türkiye, dış pazarlardaki gelişime bağlı olarak bu yıl için belirlediği yatırım hedeflerini büyütme kararı aldı.

Antalya'da devam eden 17'inci Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarına katılan CP Türkiye'nin Başkan Yardımcısı Nezih Gençer, yaptığı açıklamada, beyaz et sektöründe Türkiye'nin önde gelen kuruluşları arasında olduklarını belirtti. Büyümelerini, yeni yatırımlarla hız kesmeden sürdüreceklerini kaydeden Gençer, bu bağlamda özelikle dış pazarda ortaya çıkan olumlu gelişmelere bağlı olarak 19 milyon dolarlık yeni bir yatırımla Bilecik'in Osmaneli ilçesinde İleri İşlenmiş Piliç Ürünleri Fabrikası'nı kurduklarını ve bu ay itibarıyla deneme üretimine başlamayı planladıklarını söyledi.

Gençer, yaklaşık 60 dönümlük alanda kurulan bu fabrikada yapılacak üretimle, dönerden acılı kebaba, sucuktan kadınbudu köfteye ve hazır yemeğe kadar pek çok yeni ürünü tüketiciyle buluşturacaklarını belirtti.

Bu yıl içinde planladıkları bir başka yatırımın da Bursa İnegöl'de 'yumurta tavukçuluğu' olacağını ifade eden Nezih Gençer, bu amaçla 10 milyon liralık yatırım yapacaklarını ve bu yılın Ekim ayında bitirilmesi planlanan bu tesislerle, yılda 10 milyona yakın yumurta civcivi üreteceklerini kaydetti. 

Rusya ihracata yeşil ışık yaktı

Gençer, AB ülkelerine ileri işlenmiş piliç ürünleri ihracatının başladığını, hedeflerinde bu ülkelere çiğ tavuk eti satışını gerçekleştirebilmek olduğunu, Rusya'nın ise bu konuda yeşil ışık yaktığını anlattı.

Nezih Gençer, şöyle dedi:

"Son dönemde, tavuk eti ihracatı konusunda olumlu gelişmeler yaşanmaktadır. Bildiğiniz gibi son bir senedir Türkiye'den Irak'a tavuk eti ihracatı yapılmaktadır. Dünya tavuk eti ticaretinin üçte biri Suudi Arabistan ve Rusya Federasyonu gibi çevre ülkelerde yapılmaktadır. Örnek vermek gerekirse Suudi Arabistan'ın yıllık piliç eti ithalatı 480 bin ton, Rusya Federasyonu'nun ise 1,2 milyon ton olarak gerçekleşmekte ve bu rakamlar her yıl artış göstermektedir. CP Türkiye olarak, 2008 yılında 3 milyon dolar tutarındaki 2 bin ton piliç ürünü ihracatımızı, 2009 yılında 10 milyon dolara çıkararak 6 bin ton piliç ürünü ihracatını gerçekleştirdik."

CP Türkiye'nin bağlı olduğu Uluslararası Şirketler Grubu CP, 9 ana iş kolunda yapılanan 250 şirketiyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 40'a yakın ülkede faaliyet gösteriyor. 280 bini aşkın personeli ve yıllık 16 milyar doları bulan satış cirosuyla alanında dünyanın en büyük şirketleri arasında kabul ediliyor. Bu gruba bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren CP Türkiye ise, 2 bin 500 personeli, 1000'i aşkın sözleşmeli üreticisi, 150 piliç satış mağazası, 6 yem fabrikası, 5 kesimhanesi, 117 bin ton piliç eti üretimi ve yıllık 637 milyon liralık cirosuyla Türkiye beyaz et pazarında yüzde 9'luk bir paya sahip bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir