CSO Rahmaninof konseri verecek

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Sergey Rahmaninof konseriyle yarın ve cumartesi akşamı sanatseverlerin karşısına çıkacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Sergey Rahmaninof konseriyle yarın ve cumartesi akşamı sanatseverlerin karşısına çıkacak.

CSO Konser Salonu'nda, şef Burak Tüzün yönetiminde sahne alacak orkestraya, piyanoda Gökhan Aybulus eşlik edecek.
Konserde, Sergey Rahmaninof'un "2. piyano konçertosu do minör op.18" ile Cesar Franck'in "Senfoni re minör" adlı eserleri icra edilecek.
Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Opera-bale

Opera Sahnesi: Arda Boyları türküsünden yola çıkılarak hazırlanan modern dans gösterisi "Arda Boyları" bu akşam temsil verecek.
Mehlika Karadeniz, Ayhan Uştuk, Esra Abacioğlu Akcan ve Ünüşan Kuloğlu'nun sahne alacağı "Richard Wagner Konseri" yarın akşam düzenlenecek. Konserde, Wagner'e ait eserler icra edilecek.
Kambur saray soytarısı Rigoletto'nun herkesten sakındığı kızı Gilda'nın aşkı için babasının kollarında can vermesini anlatan "Rigoletto", operası 25 Mayıs'ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Yekta Kara'nın sahneye koyduğu, Rengim Gökmen ve Alessandro Cedrone'nin orkestra şefliğini yaptığı eserin, dekoru Efter Tunç'a, kostümü Gizem Betil'e, ışığı Fuat Gök'e ait.

Leyla Gencer Sahnesi: "Çocuk Balesi Yıl Sonu Temsili"yle, minik balerin ve baletler 26-27 Mayıs'ta gösteri sunacak.

Operet Sahnesi: "Anthion Ensemble 'Türk'ü'nün Öyküsü", 28 Mayıs'ta dinleyiciyle buluşacak. Konserde, Türk tarihinden küçük anlatımlar, türkülerin öyküleri, solist sanatçıların ve Anthion Ensemble'in seslendireceği türküler, modern dansla harmanlanarak yorumlanacak. Programda Mehlika Karadeniz, Haser Tek ve Beran Sertkaya seyirciyle bir araya gelecek.