Çukurca’da 13 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkâri/Çukurca’da icra edilen hava harekatında 13 teröristin etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hava harekatında 13 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

Siirt'in Pervari ilçesinde, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak suçundan üç şüpheli gözaltına alınırken, Ağrı'nın Hamur ilçesinde önleyici kolluk devriyesi sırasında bir terör örgütü mensubu yakalandı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen operasyonda ise terör örgütüne ait bir sığınakta el yapımı patlayıcı, 500 metre kablo, akü, güneş paneli, dört gazlı ocak, dört aydınlatma lambası, 50 kilogram muhtelif gıda maddesi, çok miktarda ilk yardım malzemesi ile örgütsel doküman bulundu.

Van'ın Erciş ilçesindeki operasyonda da yine bölücü terör örgütüne ait RPG-7 roketatar, av tüfeği ile kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, teröristlerin karayoluna döşediği bir el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerince imha edildi. 

Helikopterler de destek verdi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyon sürüyor.

Alınan bilgiye göre, kırsal alandaki teröristlere yönelik operasyona Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından havalanan "Kobra" tipi helikopterler de destek verdi. Kazan, Üzümlü ve Kavuşak bölgelerine doğru hareket eden helikopterler, bir süre sonra geri döndü.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir