Çukurca'da 13 terörist etkisiz hale getirildi

Çukurca kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 13 terörist etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında devam eden operasyon kapsamında dün çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 13 kişinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütüne yönelik Çukurca kırsalında hava destekli operasyon devam ediyor.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında dün sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 13 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca Çukurca'daki Hisar Dağı ve Güven Dağı bölgesine düzenlenen hava harekatında teröristlerin kullandığı sığınak ve havan mevzileri vuruldu.

Erzurum'un Tekman ilçesinde ise bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı belirlenen bir sığınak, içindeki muhtelif yaşam malzemeleriyle imha edildi.

12 hedef imha edildi

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, anlık bir istihbarat üzerine bölücü terör örgütüne yönelik hava harekatı düzenlendi.

Savaş uçaklarıyla 11.06-11.30 saatlerinde, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan, Zap ile Hakkari'nin Çukurca kırsalında bölücü terör örgütüne ait 12 hedef imha edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir