Cuma Ertesi Etkinlikleri 9 Eylülde Beyoğlu'nda

İstanbul Ses Turu, 11. Uluslararası İstanbul Bienali'nin yan etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında, CUMA Güncel Sanat Ütopyaları tarafından, MIAM ve Lieux Publics işbirliği ile hazırlanan "Cuma Ertesi Etkinlikleri", 9 Eylülde "İstanbul Ses Turu" ile Beyoğlu'nda başlayacak.

Yapılan açıklamaya göre, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği projeleri arasında yer alan, küratörlüğünü Ece Pazarbaşı, uygulama çalışmalarını Esra A. Aysun, proje koordinatörlüğünü Volkan Aslan'ın üstlendiği "İstanbul Ses Turu", katılımcılara 4 farklı tur seçeneği ile Beyoğlu'ndan farklı perspektifler sunacak.

İstanbul'u sadece sanatçıların gözlerinden değil, aynı zamanda tasarımcıların, şehir plancılarının ve esnafın sesinden tanıtacak olan "İstanbul Ses Turu", 11. Uluslararası İstanbul Bienali'nin yan etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek.

Proje, geniş bir yelpazeden farklı Beyoğlu perspektiflerini hem İstanbul sakinlerine, hem de şu veya bu sebeple İstanbul'dan geçmekte bulunan ziyaretçilere ulaştırmayı amaçlıyor.

Etkinlikte, Cevdet Erek'in "Kontrollü Hızda Hayaletli Yol" , Roomservices'in "Akustik Ekoloji Maceraları" , Ergun Tükel'in "Unutmak İstemediğimiz Geçmişimiz" ve Suat Öğüt'ün "Güvenlik Kılavuzu"  turlarından seçim yapabilecek katılımcılar, ses kayıtlarının yüklü olduğu MP3 çalarları dinleyerek, bir saat için Cevdet Erek, Suat Öğüt, Roomservices veya Ergun Tükel'in önceden belirleyip çizdikleri rotaları takip edecek.

Eylül-Aralık ayları arasında 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteği ve MIAM İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Dr. Erol Üçer İleri Müzik Araştırmaları Merkezi ve Lieux Publics (Fransa) işbirliği ile gerçekleştirilecek "Cuma Ertesi Etkinlikleri" kapsamında ayrıca Sanatçı Müdahaleleri ile Flash Rue İstanbul ve İstanbul Şikayet Korosu adlı iki ayrı proje daha yer alacak.

İstanbul sakinlerinin şehrin mutluluk ve ilham verici, yaratıcı ve üretici, korkutucu ve zorlayıcı yönlerini hem kendilerine hem de şehrin diğer sakinlerine farklı açılardan anlatma çabası taşıyan, mizahi etkinlikler serisi olan ses turu, 11 Eylül Cuma günü sona erecek.