Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'ndan Ümit Özdağ'a ziyaret

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın görüşmesi başladı.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Zafer Partisi Genel Merkezi'nde görüştü. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Kendileri ile gayet güzel toplantı yaptık. Türkiye'nin sorunlarını, dünya sorunlarını masaya yatırdık. Ben sayın Genel Başkana Millet İttifakı'nın liderlerinin görüşlerini, çalışmalarımızı, mutabakat metnini, anayasa değişikliği konusundaki düşüncelerimiz konusunda bilgilendirdim. 

Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı var, dayanışmaya ihtiyacı var, sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Sayın Genel Başkan arkadaşları ile görüşecek. Biz kendi düşüncelerimizi ayrıntılarıyla aktardık. "

Ümit Özdağ, şunları kaydetti:

"Bazı sorularımız vardı onları sorduk, ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Aldığımız cevaplar çerçevesinde değerlendirmeler yapacağız. Ata İttifakı'nın diğer partileri ve Sinan Oğan ile de değerlendirme yapacağız ve kısa zaman içinde Türk kamuoyu ile görüşlerimizi paylaşacağız." 

İki liderin basın açıklamasının ardından genel merkezin önünde toplanan kalabalık, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı. 

ATA İttifakı oya sahip olmuştu

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ile Türkiye İttifakı Partisi'nden oluşan ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 5,17 oranında oya sahip olmuştu.