Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım ve Akar'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Akar'la İstanbul'da görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı Mabeyn Köşkü'nde, kabul etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da hazır bulunduğu toplantı 3 saat sürdü. Toplantıya ilişkin açıklama yapılmadı. Erdoğan toplantının ardından Kısıklı'daki evine geçti.

Rusya ziyareti öncesi kritik görüşme

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Federasyonu, Kuveyt ve Katar'a yapacağı ziyaretlere ilişkin açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13-15 Kasım'da Rusya Federasyonu, Kuveyt ve Katar'ı ziyaret edeceğini anımsattı.

Erdoğan'ın ilk olarak, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetine icabetle yarın Soçi'yi ziyaret edeceğini aktaran Kalın, "Ziyaret çerçevesinde iki ülke liderleri arasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkiler ile başta Suriye olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir." ifadelerini kullandı.

Sürpriz görüşme, Başbakan Yıldırım'ın 7-11 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiği ABD ziyareti sonrası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Kasım'da yapacağı Rusya ziyareti öncesine denk geldi.