Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD Başkanı Symes'e sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden TÜSİAD Başkanı Symes'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bunlar haddini bilmiyor, çünkü bunlarda insaf yok. Sermayeleri bu dönemde 5'e katlandı. Bunun şımarıklığı içerisindeler" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da yaptığı toplu açılış konuşmasında TÜSİAD'ı isim vermeden sert bir dille eleştirdi.

Dün Koç Üniversitesi - TÜSİAD Ekonomik Araştırmalar Forumu'nun organize ettiği 'Türkiye'de Enflasyon Dinamikleri : Fırsatlar ve Riskler' başlıklı konferansta konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes,"AB hedefi belirsizleşmiş, hukuk devleti zayıflamıştır. Yargıya güven azalmıştır. Kalkınma politikalarında, yapısal reformlarda önemli zaman kayıpları yaşanmaktadır" demişti. 

2000-2006 döneminde tüm toplum kesimlerinin sorumluluk alarak, maliyetler üstlenerek oluşmasına katkı sağladığı huzur ve istikrar ortamı ile ilgili kaygıları olduğunu belirten Symes, “ Enflasyon sorunu dahil ülkenin katılaşmış tüm sorunlarını tek tek çözdüğümüz, yatırım ortamını geliştirdiğimiz, itibarını hep birlikte arttırdığımız, her boyutta AB normlarına yaklaştırdığımız Türkiye hikayesi maalesef bir süredir zarar görmektedir. Hedefinden sapan enflasyon, bozulan Türkiye tablosunun kritik sonuçlarından sadece biridir. Türkiye'nin başarı hikayesini oluşturan, ülkeye itibar kazandıran bir dizi yeni kurum, çağdaş kurallar ve iyileşen yatırım ortamı bugün yerlerini bu hikayeyi zorlayan olumsuz unsurlara bırakmıştır. AB hedefi belirsizleşmiş, hukuk devleti zayıflamıştır. Yargıya güven azalmıştır. Kalkınma politikalarında, yapısal reformlarda önemli zaman kayıpları yaşanmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

'Al birini vur öbürüne'

Symes'ın açıklamalarını bir gazeteden okuduğunu dile getiren Erdoğan, 'Hani sanayici ve iş adamlarının içinde toplandığı sivil toplum örgütünün yeni başkanı varya' diyerek TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes'ı şu şekilde eleştirdi:

"Bugün bir gazetede gördüm. Türkiye'nin hani sanayici ve iş adamlarının içinde toplandığı sivil toplum örgütünün yeni başkanı, al birini vur öbürüne, o da çıkmış özellikle şu andaki hükümetin attığı adımlar ve 12 yılda gelinen bu süreci maalesef bir geri gidiş olarak, akla hayale gelmeyecek tanımlamalarla ifade ediyor. Aslında bunlar maalesef haddini bilmiyor. Çünkü bunlarda insaf yok. Sermayeleri 1'e 5 katladı bu dönem içerisinde, onun şımarıklığı içerisinde bunları yapıyorlar." 

İŞTE TÜSİAD BAŞKANI CANSEN BAŞARAN SYMES'IN AÇIKLAMALARI

Ağrı'daki terör saldırısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin "Ağrı Diyadin'de askerlerimizi hedef alan saldırıda ülkemizdeki barış ortamını dinamitlemeyi, çözüm sürecini baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü aziz milletimizin güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimize bir saldırıda bulundular. Bu saldırıyı huzurunuzda şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda çatışmalar hala devam ediyor. 25 terörist askerlerimize karşı şu anda bir çatışmanın içinde. Şimdi malum siyasi parti, işte bu bölücü terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamanın gayreti içerisinde. Ben diyorum ki, eğer demokrasi diyorlarsa, eğer temel hak ve özgürlük diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez, bunun yolu sandıktan geçer"

Bu konularda ilginizi çekebilir