Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere tavsiye

TÜGVA Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan gençlere seslenerek, "Sizlere herkese karşı muhabbetinizi en az hayalleriniz, kariyer hedefleriniz kadar geniş tutmanızı tavsiye ediyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 3. Olağan Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, dünyada iyiye ve güzele dair ne varsa savunmak, daima hakkın ve adaletin tarafında olacak nesiller yetiştirmek amacıyla kurulan TÜGVA'nın 4 yıl gibi kısa sürede çok önemli başarılara imza attığını belirterek, Türkiye'nin 81 ilinin tamamında faaliyet gösteren vakfın burslarıyla, yurtlarıyla, eğitim-öğretim hizmetleriyle, kıraathaneleriyle, icathaneleriyle, kamplarıyla, fikir, kültür, sanat, spor faaliyetleriyle önemli bir yere geldiğini söyledi.

Vakıftan beklentilerini Mehmet Akif Ersoy'un "Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek/İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek" sözleriyle açıklayan Erdoğan, "TÜGVA'dan Asım'ın nesli kıratında nesiller yetiştirmesini bekliyoruz. Bu çatı altında buluşan her gencimiz, mukaddes değerlerin, milli hedeflerin takipçisi ve sahibi olmalıdır." diye konuştu.

Erdoğan, salondaki gençlere şöyle seslendi:

"Sizler, bu milletin ve Türkiye'nin geleceğisiniz, umudusunuz. Ecdadın mirasının sadece büyüklüğünün değil, getirdiği sorumluluğun da idrakinde bir gençlik olarak sizler bizim iftihar kaynağımızsınız. Her birinizin ahlakına, kabiliyetine, gayretine, birikimine, azmine, başarılı olacağına, Türkiye'nin aydınlık geleceğine inandığım gibi inanıyorum. Türkiye'nin 2053 ve 2071 vizyonlarını oluşturma ve hayata geçirme vazifesini huzuru kalple sizlere emanet ediyorum.

Tarihimizin en önemli eserlerinden olan Kutadgu Bilig, bakınız gençlere nasıl sesleniyor: 'Ey yolunda sevinçle ilerleyen genç, bu sözümü gönülden ve içinden gelerek dinle. Doğruluk yolundan şaşma, gençliğini değerlendir, ondan yeteri kadar yararlan. Çünkü ne kadar sıkı tutarsan tut, o bir gün elinden kaçar. Sende gençlik gücü varken, boşa harcama. İbadetten hiçbir zaman geri durma, hep ibadet et.' Bize doğruluktan şaşmamayı ve ibadetten geri durmamayı tavsiye eden ecdadımıza kulak verin. Bu nasihate uyanlar, hep kazanmıştır. Şeyh Edebali'nin 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' nasihatiyle çıkılan yol, ecdadımızın dünyanın en büyük ve güçlü devletini kurmasıyla sonuçlanmıştır.

Bugün de hamdolsun son devletimiz Cumhuriyetimizi nice badirelerden kurtararak, bugünkü seviyesine getirdik. Hamdullah Suphi gençlere şöyle sesleniyordu: 'Yokuşları tırmandıkça, ufkun genişledikçe, asırlardır unutulmuş bir alemi hayran gözlerinle tekrar buluyorsun.' Geçmiş dönemler için temenni olan bu sözler bugün artık her gün daha da yaklaşılan bir hakikate dönüşmüştür. İnşallah sizler de aynı mirası sonraki nesillere bırakacaksınız."

TÜGVA'nın Genel Başkanı Enes Eminoğlu oldu
Öte yandan TÜGVA'nın genel başkanlığına Enes Eminoğlu seçildi.  Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen TÜGVA Olağan Genel Kurulunda tek liste yer aldı. Başkanlığa seçilen Enes Eminoğlu, eski başkan İsmail Emanet'ten görevi devraldı.

Yeni yönetimde İbrahim Beşinci teşkilat, Fatih Yüksel ortaokul, Okan Özer lise, Emrullah Şanlan üniversite, Çiğdem Yıldız kadın-aile, Soner Çokyiğit çalışan gençlik, Yunus Becit medya, Faruk Duruş eğitim, Murat Aydın yurtlar, Eyüp Balta mali işler, Recep Can spor, Seçkin Koç idari işler, Mustafa Yüksel strateji, Esra Karabal dış ilişkiler ve Kemal Bilal Aydın kültür-sanat koordinatörlüğüne getirildi.