Cumhurbaşkanı Gül, Kenya'ya gitti

Gül, Kenya'daki temaslarını tamamladıktan sonra 22 Şubatta Tanzanya'ya geçecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Hava Yolları'na ait özel uçak ile saat 09.20'de Kenya'ya gitti.

Cumhurbaşkanı Gül'ü Esenboğa Havalimanı'nda TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ankara Valisi Kemal Önal ve diğer yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, iş adamları ve gazetecilerden oluşan heyet de Kenya'ya hareket etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Kenya'daki temaslarını tamamladıktan sonra 22 Şubatta Tanzanya'ya geçecek.

Gül, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilirken Afrika ülkelerinin neredeyse tamamının oyunu aldığına işaret ederek, ''Bütün Afrika'nın güvenini kazanmak, Afrika'nın oyunu almak büyük bir olaydır. Bundan dolayı da Afrika'ya karşı sorumluluklarımız vardır'' dedi.

Ziyareti sırasında yapacağı temaslarla ilgili bilgi de veren Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede ikili ilişkileri tüm yönleriyle değerlendirme şansı bulacaklarını, güncel bölgesel gelişmeleri de gözden geçireceklerini bildirdi.

Kenya ve Tanzanya'da iş adamlarının katılımıyla toplantılar düzenleneceğini de aktaran Gül, iş adamlarının yeni pazarlar ve açılımlar aradıklarını, bu çerçevede Afrika'nın büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Ziyaretlerinde kendisine Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TBMM'deki Kenya ve Tanzanya dostluk grupları başkanları ve geniş bir iş adamı heyetinin eşlik edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, heyette sivil toplum kuruluşlarından, üniversitelerden ve bilim dünyasından temsilcilerin de yer aldığını söyledi.