Cumhurbaşkanı müteahhitleri uyardı

Gül, müteahhitlere Ortadoğu’daki projeleri için ortak banka kurun çağrısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk müteahhitlerinin yurt dışındaki faaliyetlerinden gurur duyduklarını, yurt içinde ise kaliteli inşaat yapılmasının birinci öncelik olması gerektiğini söyledi.

Gül, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin Sheraton Otelde düzenlenen 30. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada,Türkiye'yi değiştiren ana sektörün inşaat sektörü olduğuna dikkati çekti. Müteahhitlik sektörüne ilişkin bazı uyarılarda bulunan Gül, Türkiye içindeki yapıların kaliteli yapılması gerektiğini, sadece 10, 20, 30 yıl değil, çok uzun süre ayakta kalacak sağlam inşaatların yapılmasının, Türkiye'nin göstergesi olacağını belirtti.

Ortak banka çağrısı

Türk müteahhitlerin 80'e yakın ülkede büyük işler başardığını, neredeyse 200 milyar dolarlık iş yüklendiklerini anlatan Gül, şöyle konuştu:

“Müteahhitlerin genelde yurt dışı projelerde Türk bankalarının teminat mektuplarının yetersiz kaldığına, yabancı banka mektuplarıyla bunu sağlamlaştırdıklarına ve bunun da maliyetleri yükselttiğine dair şikayetlerde bulunduğunu anlattı. Ben bu konuda özellikle Ortadoğu'ya dönük Türk ve Ortadoğulular'ın ortak büyük bir banka kurmaları yönünde çalışma teşvik ediyorum.”

Bu konularda ilginizi çekebilir