”Cumhurbaşkanının fikrini şaşkınlıkla karşılıyorum”

MHP'li Vural, Gül'ün, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin yasayı onaylamasını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milli bir duruşun oluşturulduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı'nın herhangi bir fikir dahi beyan etmeden onaylamış olmasını şaşkınlıkla karşılıyorum. Ortaya konan tavır karşısında, daha saygılı bir tavır belirlenebilirdi" dedi.

Yürüttükleri muhalefet sonunda mayından temizlenen arazinin yap-işlet-devret yöntemi ile yabancılara devredilmesinin fiilen imkansız hale geldiğini bildiren Vural, Milli Savunma Bakanlığının kendi kurumlarımızla bu ihalenin yapılabileceği bir süreci başlattığını ifade etti. Vural, yasanın hukuken onaylandığına işaret ederek, "Kamuoyunun hassasiyet duyduğu bir konuya Sayın Cumhurbaşkanı'nın sahip çıkmasını beklerdik" diye konuştu.

Vural, onaylanan yasayı Anayasa Mahkemesine götürmenin anamuhalefet partisinin anayasal hakkı olduğunu belirterek, bu konuda sayısal açıdan kendilerinden bir talep olursa katkı verebileceklerini söyledi.

Vural, gazetecilerin, "AK Parti yöneticilerinin, Genelkurmay Harekat Başkanlığında hazırlandığı iddia edilen 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını anımsatması üzerine, "Bu meselenin siyasi açıdan kullanılmasına yönelik bir ortam var. Asker sivil gerilimi üzerinden siyaset üretmek isteyenler kimler? Neden bunu yapmak istiyorlar? Suç duyurusunda bulunuldu, ama asıl önemlisi böyle bir belge zaten yürüyen bir yargı süreci içinde bulunmuştur. Yargıda olan bir konu hakkında suç duyurusunda bulunmak, bu konuyu siyasi rant haline dönüştürme arzusudur. Bu son derece yanlıştır. Askeri, politik tartışmaların içine çekmek doğru değildir. Konuyu askeri ve sivil savcılar ele almıştır. Demokrasiye sahip çıkmalıyız ve kurumları birbiri ile çatıştırmamalıyız" karşılığını verdi.

Vural, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasına ilişkin yasa tasarısına destek almak amacıyla yaptığı ziyarete ilişkin, Bakan'ın, kanun tasarısı hakkında bilgi verdiğini söyledi. Komisyon süreci içinde düşüncelerini milletle paylaşacaklarını ifade eden Vural, "Biz, kaynakların etkin kullanılmasını ve çalışanların huzurlu bir şekilde hizmet vermesini istiyoruz. Tasarının bir süre kamuoyunda tartışılmasını ve çeşitli kesimlerin görüşlerini iletmesini bekliyoruz. Muhalefet olarak alternatif önerilerimizi de kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.