Cumhuriyet Resepsiyonu iptal edildi

Karaman'daki maden faciası nedeniyle bu akşam yeni Cumhurbaşkanlığı binasında yapılacak 29 Ekim resepsiyonunun iptal edildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenek'teki kömür madenine gidecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması nedeniyle, bu akşam Cumhuriyet Bayramı münasabetiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilecek resepsiyonun iptal edildiğini bildirdi. Erdoğan, bugün içerisinde kendisinin ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nunda facianın yaşandığını Ermenek'e gideceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni binadaki tebrik töreninin ardından açıklama yaptı.

Erdoğan bu akşam yapılması planlanan 29 Ekim Resepsiyonu'nun iptal edildiğini duyurdu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Davutoğlu da madene gidecek

''Resepsiyonu yapmaktan vazgeçtik. Bugün başbakanımız oraya geçecek. Ben de ardından yarım saat bir saat sonra ben de Karaman'a hareket edeceğim. Ben de orada olacağım. Ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Hala beklentimiz umudumuz kesilmiş değil. Arkadaşlarımız bakanlarımız orada çalışmalarını sürdürüyorlar.''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saat 13.30'da Ankara'dan helikopterle, işçilerin mahsur kaldığı Ermenek'teki kömür ocağına gidecek.

Davutoğlu, Karaman'ın Ermenek ilçesinde, olayın meydana geldiği yerde incelemelerde bulunacak, bakan ve yetkililerden bilgi alacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir