Dağa kaçırılan çocuk ailesine kavuştu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütünce kaçırıldıktan sonra kurtarılan S.B, Diyarbakır'da bir süredir oturma eylemi yapan ailesiyle buluştu, "Dağdakilerin çoğu pişman" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Terör örgütü tarafından kaçırıldıktan 20 gün sonra Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir eve yapılan operasyonda kurtarılan 16 yaşındaki S.B, Diyarbakır'da ailesiyle bir araya geldi.

Yaşadıklarını anlatan S.B, Ağrı'da kaçırıldıktan sonra 18 saat yürütüldüğünü, 20 gün boyunca dağda uyuduklarını ve silahlı eğitim aldıklarını belirtti.

Okuluna çok düşkün olduğunu dile getiren S.B, "Köye döndüğümde hemen okuluma dönmek istiyorum. Bence özellikle çocukların eli silah değil de kalem tutmalı" dedi.

"Dağdakilerin çoğu pişman" diyen S.B, özellikle iyi niyetli çocukların kandırıldığını söyledi.

S.B, "Çocuklara çağrım geri dönsünler. Oraya gidenin hayatı gerçekten yok" diye konuştu.

Çocukların çeşitli vaatlerle kandırıldığını vurgulayan S.B, "Herkes sanıyor ki devrim olduktan sonra asker polis olacaklar ama öyle bir şey yok. İki hafta kadar eğitim gördük. Barış süreci olduğu için büyük bir samimiyetle yaklaşıyorlar. Her istediğini şehirden getirtiyorlar" diye konuştu.

Terör örgütü mensuplarının yaptığı propagandadan etkilendiğini ifade eden S.B, şöyle konuştu:

"Irak'ın kuzeyine çıkarılacağımız söylendi. Dağa götürüleceğimizden haberimiz vardı ama yapabileceğimiz bir şey yoktu. Kaçış yolu yoktu. Barışın olumlu gideceğini KCK sistemi kurulduktan sonra polis gibi görev verileceği söylendi. Lise bire gidiyordum. Dağda tanıdığım biri daha vardı, benden 9 gün önce gitmişti. Zorla götürüldüğümüzü söyleyemem ama tam olarak kendi isteğimizle de değildi. Öyle şeyler anlatmışlardıki istem dışı gittik. 6-7 kişi kadar yaşıtım vardı. Elimize silah veriyorlardı ama eğitimden sonra alıyorlardı. Atış da yaptık."

Ailelerin eylemlerinin mutlaka devam etmesi gerektiğini kaydeden S.B, "Bence aileler eylemi sonuna kadar sürdürmeliler ve asla pes etmemeliler. Oradaki konuşmalara bakılırsa eylemler böyle devam ederse herkes amacına ulaşır" ifadelerini kullandı.

Çocuğuna kavuşmanın sevincini yaşadığını belirten anne Binnaz B de dünyaya yeniden gelmiş gibi olduğunu dile getirdi.

Binnaz B, "Üzerimdeki ağırlık gitti. Oturma elemine katıldım. Annelere çağrım anneler eylemlerine devam etsinler ben inanıyorum ki, beklerlerse çocuklarına kavuşacaklar. Devam etsinler. Benim ulaştığım hedefe onlarda ulaşacaklar" dedi.

Baba Sacit B ise çok sevinçli olduğunu ve ülkede barış, huzur istediklerini kaydetti.

S.B oturma eylemini sürdüren diğer anneleri ziyaret etti

Diyarbakır'da 16 yaşındaki kızlarına kavuşan anne Binnaz B ve baba Sacit B, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Duygulu anların yaşandığı ziyaret esnasında eylem yapan anneler, S.B'yi bağrına bastı. Anne Binnaz B'nin sevincini paylaşan diğer anneler gözyaşı döktü. Binnaz B ve kızı S.B'ye sarılarak ağlayan anneler, kendi çocuklarının da dönmesi temennisinde bulunarak, dua etti.

Çocuklarının fotoğraflarını S.B'ye gösteren anneler, onları görüp görmediğini sordu.

Binnaz B, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi yaşadığı bu duyguyu diğer annelerin de yaşayacağına inandığını anlatarak, barış istediklerini söyledi.

"Annelere sesleniyorum; bu eylemlerine devam ederlerse inanıyorum ki onlar da benim yaşadığım duyguyu yaşayacak. Barış Türkiye'ye mutluluk ve huzur getirecek. Anneler artık ağlamasın. Benim yaşadığım bu sevinci bütün annelerin de yaşamasını istiyorum. Böyle devam ederlerse yaşayacaklarına da inanıyorum" diyen Binnaz B, barış için adım atılması durumunda annelerin yüzünün güleceğini bildirdi.

Binnaz B, şöyle konuştu:

"Benim mutluluğumu onlar da yaşayacaklar. Başbakan, Selahattin Demirtaş, Murat Karayılan, Abdullah Öcalan, herkese sesleniyorum. Barış ve huzuru getirmelerini istiyorum. Dağdaki kardeşlerimizin de barışı beklediğine inanıyorum. Başbakana selamlarımı gönderiyorum."

Yüksekova'da bir eve düzenlenen operasyon sonucu kurtarılan S.B ise 2 gün önce polisin operasyonu sonucu kurtarıldığını anlattı.

Yüksekova'da bir evde bulunduğunu bildiren S.B, "20 gün boyunca dağdaydım. Şu an çok mutluyum. Sadece barış istiyorum. Anneler ağlamasın artık. Yeter artık. Oradakilerin hepsi pişman. Ben devletin de oradakilerin de elinden geleni yapıp artık annelerin ağlamasını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Anne Binnaz B, baba Sacit B ve kızları S.B ziyaret boyunca birbirlerinin ellerini bırakmaması dikkat çekti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir