Dagi halka açılıyor

İç giyim firması sermayesinin yüzde 34,95'ini halka açma kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İç giyim, mayo ve ev giyimi üreticisi Dagi sermayesinin yüzde 34,95'ini halka arz ederek, halka arz sonrası sermayesini 29 milyon liraya çıkarmayı hedefliyor.

Dagi Giyim hisseleri 26-27 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) satışa çıkacak. Şirket halka arz sonrası sermayesini 29 milyon liraya çıkarmayı amaçlıyor.

Dagi Giyim'in halka arz edilecek hisselerinin toplam değeri 10 milyon 135 bin 550 lira olacak. Şirket hisseleri ise borsada hisse başına 2,42 liradan işlem görecek.

Halka arz için düzenlenen basın toplantısında konuşan Dagi Giyim Genel Müdür Yardımcısı Şeniz Katgı, 1984 yılından beri hazır giyim sektöründe yer alan Dagi'nin, hem üretim kalite ve kapasitesi hem de tasarım anlayışı ve pazarlama becerisiyle öne çıkan bir iç giyim, ev giyimi ve mayo markası olduğunu söyledi.

Gelir mağaza yatırımlarıan gidecek

Katgı, halka arzdan elde edilecek gelirle yeni mağaza yatırımları planladıklarını ve yurt dışı pazarlara açılarak, şirketin ciro ve karlılığını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

2010 yılını 32,5 milyon liralık ciro ile kapattıklarını ifade ederek, "2011 yılında ciro hedefimiz 40 milyon lira. 6 bin 200 metrekarelik modern ve teknolojik üretim merkezimizde yılda 1,6 milyon adet üretim gerçekleştiriyoruz. Yüzde 100 yerli üretim yapan Dagi'nin ürünleri Türkiye genelinde yaklaşık 4 bin satış noktasında bulunuyor" diye konuştu.

Katgı, bu yıl hedefledikleri cironun yüzde 10-15'lik dilimini yurt dışı satışlarının oluşturacağını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir