Daimler kârını yüzde 30 artırdı

Otomotiv şirketi, özellikle Mercedes'in güçlü satışıyla 1,7 milyar euro kara ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -Alman şirketi Daimler'in ikinci çeyrekte karı yüzde 30 arttı.

Daimler, özellikle Mercedes marka otomobillerin güçlü satışının verdiği destekle ikinci çeyrekte karının yüzde 30 artarak 1,7 milyar euroyu bulduğunu açıkladı. Şirketin, geçen yıl aynı çeyrekte karı 1,3 milyar euroydu.

Daimler, Nisan-Haziran döneminde gelirlerini ise yüzde 5 artırarak 26,3 milyar euroya çıkardı.

ABD'de satışların toparlanmasının yanı sıra Çin gibi gelişmekte olan ülkelerde talepteki hızlı yükseliş Daimler'in yanı sıra BMW ve Volkswagen gibi Alman şirketlerine yaradı.

İtalyan otomotiv şirketi Fiat da ikinci çeyrekte 1,24 milyar euro kar etti. Geçen yıl aynı çeyrekte 17 milyon euro zarar eden şirketin söz konusu çeyrekte gelirleri de yüzde 40 artışla 13,2 milyar euro oldu.Şirket, bu yılı için gelir tahminini ise 58 milyar euroya çıkardı.

Japon otomotiv şirketi Nissan'ın ikinci çeyrekte karı ise yüzde 20,3 geriledi.

Japonya'nın ikinci büyük otomotiv şirketi Nissan, Nisan-Haziran döneminde karının geçen yıl aynı dönemine göre yüzde 20,3 azalarak 1,09 milyar dolara gerilediğini açıkladı. Şirket, geçen yıl ikinci çeyrekte 1,37 milyar dolar kar etmişti.

Nissan'ın karının gerilemesine Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunaminin otomotiv üretimini olumsuz etkilemesi, güçlü yen ve artan malzeme maliyetleri yol açtı.

Şirketin, aynı çeyrekte gelirleri ise yüzde 1,6 artışla 26,7 milyar dolar oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir