Dardanel'de Ülker ve ADM Capital ortaklığı

Dardanel ile ADM Capital ve Yıldız Holding arasında süren ortaklık görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Dardanel'in sermayesi bedelli olarak 85 milyon liraya çıkarılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Dardanel Önentaş ile Asia Debt Asset Management Hong Kong Limited (ADM Capital) ve Yıldız Holding arasında süren ortaklık görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Dardanel'den KAP'a yapılan 2 ayrı açıklamada yer alan bilgiye göre, şirketin 34.8 milyon liralık ödenmiş sermayesi nakden karşılanmak üzere 85 milyon liraya çıkartılırken, artırılan sermayeyi temsil eden beheri 1 kuruş nominal değerde toplam 5.02 milyar adet payın 4.26 milyar adetlik kısmının nominal değer üzerinden Asia Debt Management ve Yıldız Holding'in iştirakleri vasıtasıyla birlikte kurmayı planladıkları bir şirkete, 760.19 milyon adetlik kısmının nominal değer üzerinden çoğunluk hisseleri ve kontrolü Asia Debt Management olan bir şirkete, mevcut ortakların rüçhan haklarının tamamen kısıtlanması suretiyle, tahsisli olarak ihraç edilmesine karar verildi.

Açıklamada ayrıca SPK'ya çağrı muafiyeti talep edileceği belirtildi.

Anlaşma doğrultusunda şirketin Dardanel grup markaları dahil tüm marka hakları Asia Debt Management ve Yıldız Holding'in iştirakleri vasıtasıylabirlikte kurmayı planladıkları bir şirkete satılacak. Sermaye artışı ve marka satışından elde edilecek kaynaklardan ise, alacaklı kredi kuruluşuna ödeme yapılacak; bu ödemeyle eş zamanlı olarak da kredi kuruluşlarının alacakları temlik alacak olan kuruluşla yenibir ödeme planını içeren protokol imzalanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir