Darülaceze 120. yılını kutladı

Sultan Abdülhamit tarafından kurulan Darülaceze'nin 120. kuruluş yılı kalabalık bir katılım ile kutlandı. Programa, İstanbul Valisi Şahin ve TÜRGEV Başkanı Bilal Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Darülaceze'nin 120. kuruluş yılı, Darülaceze Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama programına; İstanbul Valisi Vasip Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, Abdülhamid Han'ın üçüncü kuşak torunu ve Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu,TÜRGEV Başkanı Bilal Erdoğan ve çok sayıda STK temsilcisi ve sanatçı katıldı.

Program 120.yıla özel hazırlanan Ressam İsmail Acar ile sakinlerin '120 Yıl 120 Suret' adlı resim sergisi ve kokteyl ile başladı. Sergide 30 tablo yer aldı. Vali Şahin ve Bilal Erdoğan'ın da gezdiği sergi büyük ilgi gördü. Resimleri yapan Darülaceze sakinleri kalplerinde yer alan suretleri anlattı.

Açılış Konuşmasını gerçekleştiren Darülaceze Başkanı Dr.Aylin Çiftçi ' Sultan Abdülhamit Han Darülaceze'yi o kadar güzel kurgulamış ki, bizler ancak üzerine daha neler ekleyebiliriz diye düşünüyoruz. Hem Darülaceze geleneklerini yaşatmak, hem de yeni çağa ayak uydurmak için geçmişimizi gelecek nesillerle buluşturmak istiyoruz. Amacımız Darülaceze'yi tanımak, tanıtmak ve Darülaceze felsefesini paylaşmaktır' diyerek katkıda bulunanlara teşekkür etti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik '120. yılı dolayısıyla çeşitli büyük programların gerçekleştirileceği yer olan Darülaceze Tesisinde bütün yıl boyunca kendi sakinleri, çalışanları, ziyaretçileri, çocukları, yetişkinleri, gençleri ile dolu dolu bir kutlama yılı geçirilecek ve Darülaceze kurumu bütün yönleriyle tanınmış olacaktır. 

Bu birbirinden değerli programlara katkıda bulunan ve bulunacak olan, bugüne kadar Darülaceze'ye maddi manevi katkıda bulunmuş ve bulunacak olan, değerli basın medya çalışmalarıyla insana verilen değerin en güzel örneklerinden birini sergileyen bu kurumun tanıtılmasına vesile olmuş ve olacak olan sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, şu anda aramızda bulunamayan ama bulunmayı arzu eden herkese minnettarlığımızı bildiriyoruz. Darülaceze'nin kuruluşunda ve 120 yıllık tarihinde emeği geçen, mevcut olanın üzerine bir taş daha koyan ve bugün ebediyete intikal etmiş olan herkese şükranlarımızı sunuyor, Allah'tan rahmet diliyoruz' dedi.

Programın son konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Valisi Vasip Şahin de 'Hem Darülaceze'ye hem de diğer hayır kurumlarına destek verenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Sorumluluk üstlenen insanlar olarak, sakinlerimizi sırtımızda bir yük değil, göğsümüzde bir şeref nişanesi olarak görmeli ve bu özenle onlara sahip çıkmalıyız. Onların ihtiyacı sadece sevgi, bizim ihtiyacımız ise onların hayır dualarıdır' diye konuştu. 

Darülaceze Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programın ardından '120. yıla özel toplu fotoğraf çekimi' yapıldı. 120. yıl açılış programı, davetliler ve sakinlerin Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde sahnelenen, Sultan Abdülhamit Han'ın hayatını konu alan 'Eskitilmiş Kılıç' adlı tiyatro oyununu izlemesi ile son buldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir