Davutoğlu ile Clinton bir araya geldi

Suriye zirvesi öncesinde ABD ve Türkiye dışişleri bakanları bir araya geldi. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton İstanbul'da bir araya geldi. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Suriye'nin Dostları Grubu Toplantısı öncesinde Davutoğlu ve Clinton'ın Hilton Oteli'nde saat 08.00'de başlayan görüşmesi, görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleştirildi.

Suriye'nin Dostları Grubu Toplantısı öncesinde Hilton Otel'de gerçekleşen Davutoğlu-Clinton görüşmesi, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu Clinton görüşmesinde, ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan buluşmasının takibi yapılarak Suriye'nin Dostları Grubu Toplantısı hazırlıkları bağlamındaki konular ele alındı.

İki dışişleri bakanı ayrıca, Suriye'de akan kanın bir an önce durması gerektiğini vurguladı.
Davutoğlu ve Clinton, NATO Zirvesi hazırlıkları çerçevesinde Afganistan konusunu da ele alarak, Kıbrıs görüşmeleri, Kafkaslar ve Irak'taki siyasi duruma ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi.

Bu arada, Cumhuriyet Caddesi üzerinden başlayarak Hilton Oteli ve Suriye'nin Dostları Grubu Toplantısı'nın yapıldığı İstanbul Kongre Merkezi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir