Davutoğlu: Kürtlerin baraj sorunu yok

Başbakan Davutoğlu, Davutoğlu, "Kürtlerin baraj sorunu yok, baraj sorunu HDP'nin. Çünkü Türkleri de Kürtleri de Arapları da temsil eden AK Parti var" diye konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Batman mitinginde yaptığı konuşmada, "Kimler HDP'yi destekliyor; Fransa Komünist Partisi, millete göbeğini kaşıyan adam diye yaklaşanlar, eski ulusalcılar, darbeciler, vesayetçiler, paralelciler ve dikkatinizi çekerim, Ermeni diasporası da HDP'ye destek çağrısı yaptı. Arkadaşı Ermeni diasporası olanlardan Kürde, Türke, Araba fayda gelir mi?" dedi.

'Bizim başörtümüz onurumuzdur dediler, direndiler'

55 sene önce, 27 Mayıs 1960'da milli iradeye bir darbe vurulduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Rahmetli Adnan Menderes'i şehitliğe götüren bir darbe yapıldı" dedi. Menderes ve şehit arkadaşlarına rahmet dileyen Davutoğlu, "Bir kere daha hala darbe ve vesayetten medet umanlara haykırıyoruz, bu millet hiçbir zaman bir daha darbeye, vesayete geçit vermeyecektir" diye konuştu.

27 Mayıs darbesinin sadece onunla kalmadığını sonrasında 12 Mart muhtırası ve 12 Eylül darbesinin gerçekleştiğini anlatan Davutoğlu, Diyarbakır cezaevinde, Mamak'ta, Metris'te işkencelere muhatap kalındığını söyledi. Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Daha sonra 28 Şubat'ta gencecik kızlarımız, hayallerini üniversite kapılarında bıraktılar. 'Ya hayalleriniz ya başörtü' diye kıskaca alındılar. Onlar onurla 'Bizim başörtümüz onurumuzdur' dediler, direndiler. Türkiye'de kültürleri, dilleri yasaklayan, inançlara baskı uygulayan eski Türkiye vardı. 27 Mayıs ihtilalini yapan darbeciler, 12 Mart muhtırasını veren cuntacılar, 12 Eylül'de bu milletin evlatlarına, afedersiniz, dışkı yedirmeye kadar işkence yapan cuntacılar, darbeciler, vesayetçiler, daha sonra gladyo, kontrgerilla dahil bütün bir uluslararası çevreler hep bu milletin çocuklarını birbirine düşman etmek için uğraştı."

'Çözüm de barış da milli birlik de bize emanettir'

Vatandaşların sloganları üzerine, "Çözüm de barış da milli birlik de bize emanettir ve emanetin gereği yerine gelecektir" diyen Davutoğlu, Çözüm Süreci'nin en öncelikli hedeflerinin olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin her köşesine şiddeti, terörü getirmek isteyenlere karşı biz inadına çözüm, inadına barış, inadına kardeşlik diyeceğiz" ifadesini kullandı.

'Baraj sorunu HDP'nin'

Davutoğlu, "Kürtlerin baraj sorunu yok, baraj sorunu HDP'nin. Çünkü Türkleri de Kürtleri de Arapları da temsil eden AK Parti var" diye konuştu.