Davutoğlu: Vize muafiyeti için Meclis'e paket sunacağız

Avrupa’ya vizesiz seyahat edebilmesi için gereken reformlarla ilgili yasa tasarılarını Meclis'e paket halinde getirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk vatandaşlarının Avrupa’ya vizesiz seyahat edebilmesi için gereken reformlarla ilgili yasa tasarılarını Meclis'e bir paket halinde getireceklerini söyledi. 

Davutoğlu, “Böylece hem vize muafiyeti süreci hızlanmış olacak hem de AB ile yürüttüğümüz bu ivme sürdürülmüş olacak.” dedi.

Davutoğlu, AB ile müzakerelerde 23 ve 24. Fasılların önünü açmak için de yargı reformu yapacaklarını söyledi.

Brüksel’deki AB Zirvesi öncesinde 10 Avrupa ülkesinin lideri ile mülteci meselesini ele alan Davutoğlu, “Bu düzenli görüşmeler Türkiye-AB ilişkilerinin belli bir ritim üzerinde ilerlemesine büyük katkı sağlıyor.” dedi.

Mültecilerle ilgili Türkiye ve AB arasında imzalanan eylem planı çerçevesinde Ocak ayında bir ‘ortak çalışma grubu’nun devreye gireceğini ifade eden Ahmet Davutoğlu, 22 Ocak’ta Almanya-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ise 27 Ocak’ta yapılacağını aktardı. Davutoğlu, Şubat ayında Yunanistan’la İzmir’de, Nisan’da ise Bulgaristan’la aynı toplantıları yapacaklarını dile getirdi. Davutoğlu ayrıca Türkiye-Yunanistan-Bulgaristan üçlü toplantısını da yapacakları bilgisini verdi. Başbakan Davutoğlu, 18 Şubat’ta yapılacak AB Zirvesi öncesinde de bugün yaptıkları gibi ‘fikirdaş’ ülkelerle mülteciler meselesini yeniden ele alacaklarını ifade etti.

AB ile ilişkilerde son 14 yılın en yoğun görüşmelerinin yapıldığı ve en somut neticelerinin alındığı bir süreçten geçtiklerini ifade eden Ahmet Davutoğlu, “Bütün liderler Türkiye’nin önemini ve bu hükümetle beraber aldığımız bu inisiyatifler konusunda son derece güçlü ifadelerle destek verdiler. Ümit ederiz bu süreç, bu tempoda devam eder.” dedi.