Daybuyday'in hedefi liderlik

Özel alışveriş sitesi Daybuyday.com, 2012 yılında sektörün lideri olmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Özel alışveriş sitesi Daybuyday.com, 2012 yılında sektörün lideri olmayı hedefliyor.

Daybuyday Genel Müdürü Dinç Artman,  Cem Hakko, Doğan Online ve Konsept Saat işbirliğiyle hayata geçirilen ve Hepsiburada.com'un altyapı desteğini alan sitenin, "tasarımıyla", "servis kalitesiyle", "satış sırası ve sonrası desteğiyle", "portföyündeki markalarla" ve "konsept çalışmalarla" diğer alışveriş sitelerinden farklı noktada olmayı planladığını söyledi.

Artman, Daybuyday'in açıldığı 3 Mart'tan bu yana 250'den fazla kampanya düzenlendiğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"İlk olarak Vakko kampanyalarıyla açılışımızı yaptık ve markanın tüm ürünleri büyük ilgi gördü. Bugüne kadar gerçekleşen satışları değerlendirmek gerekirse, en fazla ilgi gören ürünler bayan tekstil ürünleri. Ancak diğer ürünlerimize ilgi de birbirlerine çok yakın oranlarda. Çantalar, ayakkabılar, saatler, gözlükler kampanya satışa açıldığı andan itibaren takip ediliyor ve satın alınıyor.

Büyük illerde yaşayan üyelerimizin tercih ettiği ürünler genellikle bilinirliği çok yüksek markalar. Bu markaların ürün fiyatları genellikle piyasada çok yüksek ve seçerken zorlanmadığımız ancak satın alırken birkaç kez düşündüğümüz ürünler. Bu nedenle aslında sahip olmayı çok istediğimiz bu ürünlere yüzde 90 indirimle ulaşmak büyük bir avantaj. Küçük illerde durum biraz daha farklı. Büyük illerde yaşayanlar kadar her mağazaya, her ürüne kolay ulaşamadıkları için Daybuyday'den alışveriş yapabilmek, avantajlı olduğu kadar bol seçenek sunan ve ayağına kadar getiren büyük bir hizmet."

Sitede 07.30'da günün kampanyalarının satışa açıldığını kaydeden Artman, her sabah 07.30'da site trafiğinde artış gözlendiğini, bu saatlerde satışların başladığını ve gün sonuna kadar yoğunluğun devam ettiğini, hafta içi ilginin hafta sonuna oranla daha yüksek olduğunu anlattı.

Dinç Artman, Türkiye'de internet kullanımı giderek yaygınlaşırken, yapılan araştırmalarda hala en yoğun internet kullanımının iş yerlerinden geldiğine işaret ederek, "Çalışan insanların alışveriş için çok zaman harcayamaması nedeniyle tüketicilerin beyaz bir t-shirt'ü bile sitemizden alması bizi şaşırtmıyor" dedi.

İlk 2 gününde 50 bin üyeye ulaştıklarını ve aynı hızla büyümeyi sürdürdüklerini ifade eden Artman, 2011 yılı için sektörün en iyi 2 markasından biri, 2012'de sektör lideri olmayı ve bu konumu korumayı hedeflediklerini belirtti.

E- ticaret ülke ekonomisine yön verecek

Dinç Artman, Özel alışverişin, Türkiye'deki e-ticaret pazarından yüzde 10-15 pay aldığının tahmin edildiğini kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özel alışverişin Türkiye'de 3 yıllık bir geçmişi olduğunu düşünürsek, çok başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'de internet kullanımı günden güne artıyor. Ülkemizde 2010 sonu itibariyle 35 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Bu sayı ile dünyada 12. sırada, Avrupa'da ise 4. sırada yer alıyoruz. Buna bağlı olarak e-ticaret'e olan ilgi de artıyor. Yoğun geçen iş yaşamı, trafik ve ulaşım gibi pek çok sorun nedeniyle alışveriş bir keyif olmaktan çıkıyor. Bireylerin uygun fiyatlarla istedikleri alternatiflere çok daha kısa sürede bir klavye dokunuşuyla ulaşabilmelerine olanak sağladığı için internet üzerinde alışverişe oldukça yoğun bir talep var. Ben e-ticaretin gelecekte ülke ekonomisine yön verecek dinamiklerden biri olacağına inanıyorum."

Sektörün önümüzdeki dönemde hızla büyümeye devam edeceği görüşünü dile getiren Artman, "Yeni oyuncular eklenecek, pastadan pay alma yarışı ivme kazanacak. Bu da, büyük bir rekabet doğuracaktır. Bu işte sağlam adımlarla ilerleyen markalar bu sektörü daha da büyütecek. Çünkü sektörde kalıcı olabilmek için doğru ve farklı projeler yapmak gerekiyor. Ama kimi oyuncular da çekilmek zorunda kalacaktır" diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde ürün bazında uzmanlaşmış özel alışveriş sitelerinin artacağını belirten Genel Müdür Dinç Artman, "Private shopping (özel alışveriş) konseptine ilave olacak yeni iş modeli çalışmalarımız olacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir