'DEAŞ'ın yayınladığı video teyit edilmedi'

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Operasyonu'nda kaybolan askerlerle ilgili DEAŞ'ın yayınladığı videonun TSK tarafından teyit edilmediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarının satırbaşları şöyle: 

Bu video görüntüleriyle ilgili henüz TSK, Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur. Zaten teyit edilmiş bir bilgi olsa bunu kamuoyuyla paylaşırız. Bu tür terör örgütleri, dünyanın en aşağılık, en kirli mekanizmaları. Olsun olmasın herhangi bir video görüntüsünü yayınlayarak, zaten ne yapmak istiyor? Halka korku salmak , halkı çaresizliğe itmek istiyor, halkı kendi içine kapatmaya çalışıyor. Herkes birbirinden, yanındakinden korksun istiyor. Sadece bu örgüt değil hepsi için söylüyorum.

Kusura bakmasınlar, bazı arkadaşlar da medyadaki bazı arkadaşlar da lütfen ayaklarını denk alsınlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. Türkiye, DEAŞ ile fiilen sahada bir savaş halindedir. Oturduğu sıcak masaların üstünde, uyduruk görüntüler üzerinden propagandalarla Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir

El Bab operasyonu

Musul'da DEAŞ çok kuvvetli bir şekilde direnç gösterdiği için Musul operasyonu zaten bitirilemedi. DAEŞ unsurları Musul'dan ayrıldılar diye El-Bab Operasyonu savsaklanıyor değil. Musul'daki DEAŞ unsurları orada varlıklarını sürdürüyorlar. Bu bilgi yanlış ve tutarsız bir bilgidir.

Bahçeli ile Yıldırım görüşmesi

MHP ile anayasa konusundaki görüşmelerimiz başından itibaren son derece açık ve şeffaf bir şekilde yürüyor. Başta belirlenen prensipler çerçevesinde herhangi bir sapma söz konusu değildir. Genel bir mutabakat, tam bir mutabakat içerisinde MHP, zaten Meclise inmiş olan, artık komisyonda da görüşülmeye başlanmış olan bu anayasa paketine destek vermeyi sürdürecektir.

Yaz saati uygulaması

Yaz saati ile ilgili bir uygulama olmayacak. Geriye alma gibi bir durum söz konusu değil