Demirkent Ödülleri'ne doğru

Nezih Demirkent ile Işın Demirkent ödülleri ortak bir çatı altında toplanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk basın camiasının 51 yıllık emekçisi, duayen gazeteci, DÜNYA Gazetesi kurucusu Nezih Demirkent ve eşi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işın Demirkent'in aramızdan ayrıldıkları ay Şubat...

Nezih Demirkent'i, 10 yıl önce 11 Şubat 2001'de, Işın Demirkent'i ise beş yıl önce 3 Şubat 2006'da sonsuzluğa uğurlamıştık... Nezih Demirkent, yarım asrı aşkın bir süre basın dünyamızın yönünü değiştiren çalışmalara imza atıp deneyimlerini dört kitapta sektörle paylaşarak; Işın Demirkent ise 68 yıllık ömründe durup yorulmadan çalışıp oluşturduğu yüzlerce yazıyı ve kaleme aldığı sekiz kitabı ardında bırakarak adlarını ölümsüzler arasına yazdırdı.

Demirkent ailesi, alanlarında duayen olmuş bu iki ustanın anısını ödüllerle de yaşatıyor. 2002'den bu yana verilen Nezih Demirkent Basın Ödülleri ve 2008'de konan Prof. Dr. Işın Demirkent Tarih Ödülü bu yıl içinde ortak bir çatı altında toplanacak.

Bugün gazetenizle birlikte verilecek olan DÜNYA Kitap'ın haberine göre Nezih Demirkent'i kaybedişimizin 10. yılı nedeniyle gerçekleştirilecek yeni yapılanmayla 8 yıldır verilen ödüllerin kapsamı genişletilecek. Bu çerçevede 2002'den itibaren "Yerel Basın" ve "Yaygın Basın" dallarında verilen Nezih Demirkent Basın Ödülleri ve 2008'den bu yana basılı kitap ve tez alanındaki çalışmalar arasında dağıtılan Prof. Dr. Işın Demirkent Tarih Ödülü'ne yeni kategoriler eklenecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir