Demirtaş: Bu ülkeyi birlikte kurduk, kıymetini bilelim

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Bu ülke kolay kurulmadı. Bu ülkeyi birlikte kurduk kıymetini bilelim" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince Muğla'nın Eski Garaj Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, önemli bir seçime, tarihi bir dönüm noktasına doğru adım adım yaklaşıldığını, bu seçimin diğer seçimlere benzemediğini belirtti.

Türkiye'de bir kırılma yaşanacağını ifade eden Demirtaş, bunun özgürlükten yana mı, kardeşlikten, barıştan yana mı yoksa tek adamlı ve diktatörlükten yana mı olacağına karar verileceğini söyledi.

Demirtaş, ülkenin bütün yurttaşlarının kimlikleri, inançları, mezhepleriyle barış duygularıyla bir arada yaşamasını istedi. Demirtaş, devletin korku, hükümetin ise baskı siyaseti yürüttüğünü savunarak, "Türkiye’de yaşayan bütün yurttaşlara ayrım yapmadan kucaklayacak, devleti vatandaşa hizmetkar edecek bir yönetimi inşa etmek zorundayız" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin çok kültürlü ve renkli bir ülke olduğuna işaret eden Demirtaş, "Bu ülke kolay kurulmadı. Bu ülkeyi birlikte kurduk kıymetini bilelim. Bütün değerlerine birlikte sahip çıkarak bu ülkenin kıymetini bileceğiz. Birbirimize tekçiliği, ırkçılığı, mezhepçiliği dayatmayacağız. Çünkü ülkemiz çok kültürlü, çok renkli bir ülke. Bu ancak kalıcı, kurumsal, köklü bir demokrasi inşa etmekle mümkün olur" dedi.

"Tarım yapılan ülkede işsizlik olmaz"

Demirtaş, Türkiye'nin her köşesinde her ürünü yetiştirebilmenin mümkün olmasına rağmen birçok ürünün ihraç edildiğine değindi.

Tarım ve hayvancılığın bilinçli politikalarla bitirilmeye çalışıldığını iddia eden Demirtaş, "Çünkü tarım yapılan ülkede işsizlik ve açlık olmaz" dedi.

"Yüzde 10 barajı Türkiye'nin önünde engeldir"

Bir dahaki seçimlerde yüzde 10 barajı olmayacağını belirten Demirtaş, "Yüzde 10 barajı HDP'nin değil, Türkiye'nin önünde bir engeldir" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir