Demirtaş: İnanarak, öz gücümüzle kazanacağız

HDP Eş Genel Başkanı, partisinin Kırşehir'de düzenlediği mitingde "İnanarak, öz gücümüzle kazanacağız. Para gücüne, zorbalık gücüne dayanarak değil, insani değerlerimize inanarak kazanacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince Cacabey Meydanı'nda düzenlenen mitingde, sağlıktan eğitime, hayvancılıktan tarıma kadar insan onuru odaklı bir politikayı savunmanın her şeyden önce halkçı olmayı gerektirdiğini söyledi.

HDP'nin halkın partisi olduğunu savunan Demirtaş, "Biz halkın içinden çıkmış siyasetçiler değiliz. Halen halkın içindeyiz. Oradan çıkıp bir yere gitmiş değiliz. Halkın partisiyiz, halkın siyasetçileriyiz halen" dedi.

Kırşehir'de, HDP için çalışma yürüten, gönül veren, oy veren ve vermeyi düşünenlere ricada bulunan Demirtaş, provokasyonlara gelmemelerini istedi. Demirtaş, "Bizim için asla 'düşman parti' diye bir kavram yoktur. Hangi partiye oy verirse versin, bizim kardeşimizdir. Öyle yaklaşacağız. İnatla, ısrarla sizi tahrik etmeye, sizi provoke etmeye çalışacaklar. Siz asla bunlara aldırmayın" diye konuştu.

"İnanarak kazanacağız"

Partilerinin düşman ilan edilmeye çalışıldığını iddia eden Demirtaş, bu düşüncede olanlarla aynı dili konuşamayacaklarını söyledi.

Sabırla ve sükunetle bir seçim kampanyası yürüteceklerini aktaran Demirtaş, şöyle konuştu:

"İnanarak öz gücümüzle kazanacağız. Para gücüne dayanarak değil, zorbalık gücüne dayanarak değil, insani değerlerimize inanarak kazanacağız. Biz, bize bu zorbalığı dayatanlara elindeki güçle halkı ezmeye çalışanlara insanlığı öğreteceğiz. Bizim görevimiz, işimiz budur. İnsani değerleri ayağa kaldıracağız. Bu nedenle yürüyüşümüze 'büyük insanlık yürüyüşü' dedik."

Miting öncesi gerginlik

Öte yandan, miting öncesinde, Türk ve Azerbaycan bayrakları taşıyan bir grup, polis barikatının önüne geldi.

Burada slogan atan grupla miting alanında bulunanlar arasında sözlü sataşmalar yaşandı. Bu sırada, gruptakilerin birbirlerine pet su şişeleri fırlattığı görüldü.

Selahattin Demirtaş, gerginliğin yatışmasını bir süre araçta bekledikten sonra meydanda partililere seslendi. Mitingin ardından Demirtaş'ın aracına doğru yönelmesi sırasında, ellerinde bayraklar olan grup, slogan atarak yürüyüşe geçti.

Miting alanındakilerin karşılık vermesi üzerine iki grup birbirine taş attı. Bazı bina ve araçların camının kırıldığı olaylar sırasında, polis ekipleri gruplara müdahale etti.

Gruplar arasında, daha sonra HDP il binasının bulunduğu Lise Caddesi'nde arbede yaşandı. Polis ekipleri, arbede sırasında biber gazıyla müdahalede bulundu.

Adliye önünde yeniden toplanıp mitingin yapıldığı Cacabey Meydanı'na yürüyen ve alandaki HDP bayraklarını indirip yakan gruba polis ekipleri biber gazı ve coplarla müdahale etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir