Demirtaş Köşk'e gitmeyecek

Selahattin Demirtaş, Bismil'deki olaylar nedeniyle Cumhurbaşkanı Gül'ün davetini iptal etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki gösterilerde çıkan olaylarda bir kişinin polis kurşunuyla öldüğünü öne sürerek, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapacağı görüşmeye gitmeyeceğini bildirdi.

Demirtaş,  yaptığı açıklamada, Diyarbakır ve Bismil'de yapılan gösterilere polisin sert müdahalede bulunduğunu savunarak, "Bismil'de bir kişi polis kurşunuyla öldü. Bu koşullarda Ankara'ya gidemeyeceğimizi bildirdik" dedi.

Bismil'de çıkan olaylarda yaralıların da olduğu belirten Demirtaş, ilçeye gitmek üzere yola çıktığını söyledi.

Şahin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Demirtaş'ı Çanakaya Köşkü'nde  bugün saat 19.00'da ağırlayacaktı. Gül, Demirtaş ile görüşmesinden önce TBMM Başkanı Şahin'i kabul etti. Gül ve Şahin'in Çankaya Köşkü'ndeki görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. 

Herkesi yapıcı olmaya çağırdı

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "YSK'nın bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylıklarını iptal etmesiyle ortaya çıkan sorunun aşılması için herkesi yapıcı olmaya, her türlü hukuki ve siyasi çabayı harcamaya davet ettiğini" bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir