Demirtaş, Öcalan'a ev hapsi istedi

BDP Genel Başkanı Demirtaş, İmralı'da tutuklu bulunan terörist başı Abdullah Öcalan'ın ev hapsine alınmasına yönelik öneri sunarak, bunun hemen hayata geçirilmesini talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "İmralı'da tutulan bir şahıs değildir, Türkiye'nin özgürlüğe, barışa dair geleceğidir. O nedenle Hükümet ev hapsini kısa vadede hemen uygulamaya koymalıdır" dedi.

Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, TBMM TV'nin, partilerin grup konuşmalarını yayınlamama ve Genel Kurul çalışmalarının da bir kısmını yayınlama kararı aldığını anımsattı.

"Burada ne yapılıyor ki, kimden neyi saklıyorlar?" diye soran Demirtaş, komisyon toplantılarının dahi canlı yayınlanması gerektiğini söyledi.

Gemlik yürüyüşünde ortaya çıkan tabloların 80 yıllık devlet politikasının trajik birer tekrarından ibaret olduğunu iddia eden Demirtaş, "İmralı'da rehin tutulan, ipotek altına alınan Abdullah Öcalan değil, Türkiye'nin demokrasiye, özgürlüğü, barışa ilişkin geleceğidir" görüşünü savundu.

Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın üzerine "polis panzerinin öldürme kastıyla hareket yaptığı" iddiasında bulunan Demirtaş, "Ne bir soruşturma, ne bir özür, ne üzüntü duyduk diyen açıklama, hiç bir şey. Hele bir adet İçişleri Bakanı var ki Allah'tan iki adet yok, yoksa ülkede iç savaş çıkar" dedi.

"Dünyanın en çok teröristi olan ülkesinin Türkiye olduğunu" öne süren Demirtaş, "İmralı'da tutulan bir şahıs değildir. Türkiye'nin özgürlüğe, barışa dair geleceğidir. O nedenle Hükümet ev hapsini kısa vadede hemen uygulamaya koymalıdır. Bu ciddi bir öneridir. Yıllarca 'gidip İmralı'da görüşme yapın' dedik, hakaretler ettiniz. Bunu söylerken bile görüştünüz. Görüştüğünüz yıllarda akan kanı durdurdunuz, ateşkesi sağladınız. Önerimiz yerindeydi, doğruydu. Şimdi bu yaptığımız öneriyi de sağduyuyla, sağlıklı, akılcı bir şekilde Türkiye tartışmak durumundadır. Bildiğimiz, inandığımız doğru, akılcı, gerçekçi yolu gösteriyoruz. Bunu dışındaki hiç bir yol çözüm yolu değildir. Şuraya, buraya bayrak dikmekle, bayrak dikmeye çalışmakla sadece kan dökersiniz, sorunu on yıllarca daha ertelersiniz. Sorunu büyütürsünüz." şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir