Demirtaş saldırılarla ilgili konuştu

HDP Eş Başkanı Demirtaş, HDP mitingine bomba yerleştirenin; dünkü saldırıların faillerinin ve bütün ilişkilerinin açıklanmasını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki saldırı ve genel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, seçim öncesinde HDP mitingine bomba yerleştirenin de, dün Diyarbakır'da düzenlenen saldırıların faillerinin de bütün ilişkileri ile açıklanması gerektiğini söyledi.

Partisinin Ankara'daki genel merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Bütün provokasyon girişimlerini boşa çıkardık ama bedeli ağır oluyor. HDP mitingine bomba yerleştirenin; dünkü saldırıların faillerinin ve bütün ilişkilerinin açıklanması lazım. Seçim boyunca HDP'ye 140 saldırı oldu, bunlar aşağı yukarı tek merkezden yönetiliyor" dedi.

Seçim öncesinde Diyarbakır'daki HDP mitinginde meydana gelen patlamada üç kişi hayatını kaybederken, dün yine Diyarbakır'da Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen HÜDA-PAR ile bağlantılı İHYA-DER'in Başkanı Aytaç Baran, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybederken, ardından çıkan olaylarda da üç kişi yaşamını yitirdi.

"Kaos ve iç savaş yaratamayacaklar, HDP olarak buna izin vermeyeceğiz" diyen Demirtaş olası bir koalisyona HDP'nin katılımı konusundaki soruları yanıtlarken ise "Parti kurulları toplantılarının ardından yol haritamızı belirleyeceğiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir