Demirtaş tutuklamaları 'darbe' olarak değerlendirdi

BDP Genel Başkanı Demirtaş, son dönemlerde birçok BDP'li yöneticinin tutuklanmasını 'darbe' olarak nitelendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partinin bütün kademelerine yönelik bir tutuklama furyasının yaklaşık 2,5-3 yıldır kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğünü savunarak, "Bu nedenle biz, bu süreci bir yargısal süreç olarak tanımlamıyoruz, bunlar düpedüz darbedir. Bu çerçevede bu pazar günü Kadıköy Meydanı'nda bir miting gerçekleştiriyoruz" dedi.

Demirtaş, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu bileşeni, sol ve sosyalist parti temsilcileriyle birlikte Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde bir basın toplantısı düzenledi.

BDP'li milletvekillerinden, belediye başkanlarına, il başkanlarından kadın meclisi, gençlik meclisi çalışanlarından bir bütün olarak partinin bütün kademelerine, bütün unsurlarına yönelik bir tutuklama furyası yaklaşık 2,5-3 yıldır kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Demirtaş, "Bizimle dayanışma içerisinde olan Türkiye'de demokrasi ve özgürlük mücadelesine karşı vicdanlı yaklaşan tüm çevreler de hedefe konulmuş durumda" diye konuştu.

"Darbe illa topla-tüfekle olmaz"

AK Parti'ye muhalefet eden bütün kesimlerin Başbakan'ın talimatıyla hedefe konulduğunu, İçişleri Bakanı'nın, bakanların açıklamalarıyla operasyonlara tabi tutulduğunu öne süren Demirtaş, "Ve bütün bunlar, 'hukuki süreç' adı altında, mahkemeler eliyle yürütülüyor. Bu nedenle biz, bu süreci bir yargısal süreç olarak tanımlamıyoruz, bunlar düpedüz darbedir. Darbe yapmak için illa tankla-topla sokağa çıkmak gerekmiyor, böyle de darbe yapılıyor. Siyasi partilere karşı, bu şekilde hukuğu, kanunları, yasaları alet ederek, darbe yapılabiliyor. Bunu BDP olarak uzun süreden beri yaşayarak görüyoruz" diye konuştu.

Demirtaş, "Bu kirli, kara propagandaya karşı medyadan, genel yayın yönetmenlerinden özellikle bir ricada bulunuyoruz. Eleştirilecek yönlerimiz BDP olarak mutlaka vardır, ama Başbakan'a yaranma uğruna BDP'ye yönelik haksız, mesnetsiz, hukuksuz saldırı kampanyasından vazgeçin. " dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir