Demirtaş'tan Başbakan'a ağır suçlama

BDP Genel Başkan Demirtaş, Uludere olaylarına ilişkin Başbakan Erdoğan'a suçlamalar yönelterek, "Siz 'vurun' dediniz mi demediniz mi?" diye sordu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Uludere bombardımanı yapılmadan hemen önce askeri yetkililer Başbakan olarak sizi arayıp '50 kişilik grup var, içlerinde sivil de var' dediklerinde siz 'vurun' dediniz mi demediniz mi?" diye sordu.
Partisinin TBMM grup toplantısında, "Hakkari'deki saldırıyı tereddütsüz bir kez daha kınıyoruz ve sorumlularının açığa çıkarılması konusunda objektif soruşturma sonuçlarını bekliyoruz" diye konuşan Demirtaş, faillerle ilgili bilgi olmamasına rağmen hüküm kurulduğunu söyledi. 
Uludere olayıyla ilgili 4 saatlik görüntülerin savcılığa dahi verilmediğini, tek kişinin ifade vermediğini idida eden Demirtaş, "Uludere bombardımanı yapılmadan hemen önce askeri yetkililer Başbakan olarak sizi arayıp '50 kişilik grup var, içlerinde sivil de var' dediklerinde siz 'vurun' dediniz mi demediniz mi? Siz 'neye mal olursa olsun vurun' dediniz mi demediniz mi? 26 gündür bunu araştırıyor musunuz yoksa bizzat verdiğiniz talimatı örtmeye mi çalışıyorsun?" diye sordu.
"O tencere sen de kapağı"
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin insan hakları ihlallerinin ortada olduğunu, Fransa ve Sarkozy'nin insan hakları konusunu uluslararası platformlarda nasıl alışveriş meselesi yaptığını bildiklerini ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:
"Fakat gel gör ki o tencere sen de kapağı. Hükümetin yaptığı farklı bir şey var mı? 'Tencere dibin kara, senin ki benden kara' misali. Fransa yasaklamış, Türkiye'de serbest mi? Ermenilerin yaşadığı trajediyi korkusuzca tartışabiliyor muyuz? " dedi.
TBMM'de bu hafta terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın "avukatlarıyla görüştürülmemesini yasal hale getiren tasarının" görüşüleceğini anlatan Demirtaş, "Yapılması gereken; tecridi bütünüyle ortadan kaldırmaktır. Doğru olan demokratik bir zeminde, şeffaf, toplumun önünde yeni bir müzakere sürecini başlatmaktır" diye konuştu.
Demirtaş, Hükümetten "müzakere ve diyalog yöntemini öne alan siyaset beklediklerini" ifade etti.
Bu konularda ilginizi çekebilir