Demirtaş'tan Davutoğlu'na Taksim çağrısı

Taksim Meydanı'na gelen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'Burada 1 Mayıs kutlanamazsa, o gün Türkiye'de 1 Mayıs kutlanmamış sayılır. Taksim'i yasaklamak, 1 Mayıs'ı yasaklamaktır.' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Taksim'de 1 Mayıs kutlama tartışmaları sürerken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'la birlikte bugün Taksim Meydanı'ndaydı. 

Kazancı Yokuşu'nda, 1 Mayıs 1977'de ölen 35 kişiyi anmak için toplanan 1 Mayıs Tertip Komitesi üyelerine Demirtaş çifti de destek verdi. Kazancı yokuşuna karanfil bırakan Demirtaş basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Taksim Meydanı'nın Türkiye'deki 1 Mayıs'ın sembolü olduğunu söyleyen Demirtaş, " Abartılı bir örnek olarak karşılanmasın yapacağım karşılaştırma. Müslümanlar Kabe'ye giderler Hacı olmak için, Museviler Kudüs'e giderler. Dini inançların merkezleri vardır. Mabetleri vardır. Onun dışında hiçbir yerde onu yapamazsınız. Evet dini bir inanç olarak söylemiyorum fakat işçi açısından Taksim olmazsa olmaz bir yerdir. Burada 1 Mayıs kutlanamazsa, o gün Türkiye'de 1 Mayıs kutlanmamış sayılır. Taksim'i yasaklamak, 1 Mayıs'ı yasaklamaktır"dedi. 

Sorumluluk Sayın Başbakan'dadır

Başbakan Davutoğlu'na seçim arifesinde çağrı yapmak istediğini söyleyen Demirtaş, "Gelin şu 1 Mayıs'a en küçük bir gerginlik olmadan, işçiler bayramı bayram gibi kutlasınlar. Bizler de siyasiler olarak emekçilerimizin bu bayramlarında, yanlarında olalım. Sayın Başbakan özellikle yetki sorumluluk kendisindedir.1 Mayıs'ı Taksim Meydanını mutlaka kutlamaya açmaları lazım. Biz HDP olarak sendikaların bu tutumunun çok haklı olduğunu düşünüyoruz. En küçük bir şiddet olmaması için de çaba sarf edeceğiz" diye konuştu,. Demirtaş, Taksim yasağının devam etmesi durumunda da o gün kutlama katılacakların zarar görmemesi için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir