Demiryolu sektöründe güç birliği

Demiryolu sektöründe yer alan ve benzer özelliklere sahip üç kamu kuruluşu eşgüdümle çalışacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) yetkilileri arasında işbirliği konusunda ortak deklarasyon imzalandı.

TÜVASAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) bağlı ortaklıklarından TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ yetkililerinin TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki'nin ev sahipliğinde bir araya geldikleri kaydedildi.

Toplantıda işbirliği ve koordinasyon konusunun ele alındığı belirtilen açıklamada, şunlar bildirildi:

''İşbirliği ve koordinasyon toplantısının sonunda ortak deklarasyona imza atıldı. Deklarasyon kapsamında, kurumsal kapasitelerin eş güdümle maksimum seviyede kullanımı, Ar-Ge faaliyetlerinde işbirliği, kurumsal kaynak planlama programlarının ihtiyaç duyulduğunda veri paylaşımı imkanlarının araştırılması, malzeme ve hizmet sağlayıcı firma envanterlerinin paylaşımı gibi stratejik konularda ortak hareket edilmesi ve 2012 Eylül ayında Sakarya Üniversitesi'nin (SAÜ) düzenleyeceği Ulaştırma Sempozyumu'na 3 bağlı ortaklığın da iştirak etmesi kararlaştırıldı. Bir sonraki toplantının, Eskişehir'de bulunan TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü'nde yapılması kararlaştırıldı.''

Bu konularda ilginizi çekebilir