”Demokratik açılım bir müjdedir”

AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, "Demokratik Açılım Projesi Türkiye'de gelecek dönemde çok güzel şeylerin olacağının bir müjdesidir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, "Demokratik Açılım Projesi Türkiye'de gelecek dönemde çok güzel şeylerin olacağının bir müjdesidir" dedi.

Gazetecilerle Grand Namlı Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelen Mercan, yaptığı konuşmada, üzerinde uzun zamandır çalışılan "Demokratik Açılım Projesi"nin bir kardeşlik projesi olduğunu söyledi.

Söz konusu projenin ülkedeki dostluk ve kardeşliği daha da pekiştireceğini ifade eden Mercan, şöyle konuştu:

"Demokratik Açılım Projesi Türkiye'de gelecek dönemde çok güzel şeylerin olacağının bir müjdesidir. Bu açılımla ortaya çıkacak terörün tamamen yok edilmesi ihtimali herkesi heyecanlandırdı, sevindirdi. Önümüzdeki günlerde hep beraber açılımın içeriğini, nasıl bir yöntem izleneceğini göreceğiz. Bu elbette özelikle TBMM'de ortaya çıkacak bir durum. Bir nevi kardeşlik projesi olarak ortaya çıkacağını hep beraber göreceğiz.

Bu tür konularda bin yıllık geçmişe sahip bir millet olarak gelenek, görenek ve alışkanlıklarımızı hiçbir zaman unutmamamız gerekir. Bu topraklar Yunus Emre'nin ve Mevlana'nın topraklarıdır. Bu topraklarda kardeşlik ve barış her zaman üstün olmuştur. Bu açılımı başka yerlere çekmeyi doğru bulmuyorum. Artık eski ezberleri hepimizin bozması lazım, eski alışkanlıkları bir kenara bırakması lazım. Ne düşmanlıklar ne ayrıştırma üzerinden siyaset yapılmalı. Siyaset yeni bir dil kazanmalı."