Deniz dolmaya başladı

Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı olma niteliğini taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı için deniz dolgusu çalışmaları 3 vardiya, 24 saat esasına göre sürdürülüyor. Dolgu alanına günde 800 ton taş taşınıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU - Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı olma niteliğini taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı için deniz dolgusu çalışmaları 3 vardiya, 24 saat esasına göre sürdürülüyor. Ordu Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, yaptığı açıklamada, Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanımı için hazırlanan havaalanı projesinin ilk ayağı olan deniz dolgusu işlemlerinin aralıksız sürdüğünü belirtti.

Projenin zamanında tamamlanması amacıyla yüklenici firmanın gece gündüz çalışma yürüttüğünü ifade eden Bayrak, "Türkiye'nin deniz dolgusu yapılarak inşa edilen ilk havaalanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı projesi, 3 vardiya şeklinde devam ediyor. Projenin deniz dolgusu için 3 vardiyaya dönülmesi gerekiyordu. Firma yetkilileri, inşaatın zamanında tamamlanması için bu sisteme geçti" dedi.

Toplam 40 aracın deniz dolgusu için aralıksız çalıştığını anlatan Bayrak, "Önümüzdeki günlerde araç sayısı daha da artırılarak hızlanılacak. Bugüne kadar inşaata yaklaşık 900 bin ton taş taşındı ve dolgu alanına kamyonlarla günlük ortalama 800 tonun üzerinde taş taşınıyor. Projede her şey planlandığı gibi. Tüm halkımız sabırsızlıkla ilk uçağın ineceği günü bekliyor" diye konuştu. Dolguyu gerçekleştiren firmanın yetkilisi Orhan Kölemen ise koruyucu mendirek dolgusunun sürdüğünü, bunun için kıyıdan yaklaşık 800 metre denize doğru gidildiğini dile getirdi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir