Denizli'nin vergi rekortmeni iş adamı Gökşin

Gökşin, 638 bin 31 lira ile kentte en yüksek gelir vergisi tahakkuk eden mükellef oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Denizli'de, Gökhan Tekstil yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökşin, 2009 yılı gelirinden tahakkuk eden 638 bin 31 lira ile gelir vergisi rekortmeni oldu.

Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, 2009 yılı gelirleri üzerinden ilde en fazla vergi tahakkuk eden ilk 50 mükellefi düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Ekonomik krizin, Türkiye'de hissedildiğini ve bunun mükelleflerinin gelir elde etmelerine de yansıdığını ifade eden Tunçağıl, bu nedenle gelir vergisi beyanlarında 2009 yılında, bir önceki yıla göre düşüş yaşandığını belirtti.

Bu dönemde krize rağmen beyanname veren mükellef sayısında ise artış olduğunu bildiren Tunçağıl, "2009 yılında elde edilen kazançlara ilişkin olarak mart ayında yapılan gerçek usul gelir vergisi beyanlarına göre, il genelinde toplam 23 bin 54 mükellef, 194 milyon 331 bin 133 lira matrah üzerinden 42 milyon 726 bin 278 lira gelir vergisi beyanında bulunmuştur" dedi.

Tunçağıl, en yüksek gelir beyan eden 50 mükellef içerisinde, menkul sermaye iradı üzerinden gelir elde eden mükelleflerle, noter ve eczacıların önemli bir yer tuttuğunun görüldüğünü belirterek, kentte en yüksek gelir vergisi tahakkuk eden mükellefin 638 bin 31 lira ile iş adamı Ahmet Gökşin olduğunu bildirdi.

Ali İhsan Tunçağıl, il genelinde beyan ettikleri gelir üzerinden en yüksek gelir vergisi tahakkuk eden ikinci mükellefin de 420 bin 879 lira ile iş adamı Habip Kızıltaş, üçüncü mükellefin ise 372 bin 3 lira ile Vedat Erikoğlu olduğunu kaydetti.

Gelir vergisi beyannamesi alımı ve mükelleflere tahakkuk ettirilen gelir vergisi bakımından vergi dairelerinin performansı hakkında da bilgi veren Tunçağıl, il merkezinde beyanname sayısı bakımından 6 bin 543 beyanname ile Pamukkale Vergi Dairesi'nin, tahukkuk ettirilen vergi bakımından ise 11 milyon 595 bin 269 lira ile Saraylar Vergi Dairesi'nin ilk sırada yer aldığını anlattı.

Tunçağıl, ilçelerde ise Çivril'in bin 238 beyanname ve 2 milyon 551 bin 116 lira tahakkuk ettirilen gelir vergisi ile ilk sırada bulunduğunu kaydetti.

Vergi Dairesi Baykan Yardımcıları İlker Artun ve Mehmet Eroğlu da basın toplantısına katıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir