Denizli'de maden ocağında göçük

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki krom madeninde oluşan göçükte mahsur kalan işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde krom madeninde meydana gelen göçükte bir işçi mahsur kaldı.

Alınan bilgiye göre, Acıpayam ilçesi Karaismailler Mahallesi'nde faaliyet gösteren krom çıkarılan özel bir maden ocağında göçük meydana geldi.

Madendeki göçükte bir işçinin mahsur kaldığı, işçinin kurtarılması için kurtarma çalışması başlatıldığı bildirildi.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak yaptığı açıklamada, krom madeninde meydana gelen göçükte mahsur kalan işçiye ulaşıldığını ve irtibat sağlandığını belirtti.

Kurtarma çalışmalarını Denizli İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin yürüttüğünü belirten Altıparmak, ekiplerin diyalog halinde olduğu işçinin sağ salim kurtarılmasını beklediklerini ifade etti.

Mahsur kalan işçiye ulaşılmaya çalışılıyor

Mahsur kalan işçinin kurtarılması için çalışmalara devam ediliyor.

Alınan bilgiye göre, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri, ocakta mahsur kalan Sadi Serin'e (40) ulaşmaya çalışıyor.

Ekipler, yeni göçük yaşanmaması için tahkimat yaparak ilerleyişlerini sürdürüyor.

"Madencinin sağ olduğu bilgisini aldık"

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, madende bir işçinin mahsur kaldığı ihbarının ardından ekiplerin olay yerine sevk edildiğini söyledi.

İtfaiye, AFAD ve UMKE tarafından arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü, 112 Acil Servis ekiplerinin ise olay yerinde bekletildiğini belirten Başlı, şöyle konuştu:

"Madencinin dip kanal denilen bir kısımda kaldığı bilgisini aldık. Şu an madenciye ulaşmak için 2,5 metrelik kazı gerçekleşti. 4 metrelik bir mesafe kaldı. Kendisinin canlı olduğu bilgisini aldık. Yanında hava konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Bacaya yakın bir mesafede. Ayrıca yanında su iaşesi de bulunduğundan ekiple madenci arkadaşlar şu an çalışmaktalar. Çalışmaların 9-10 saat kadar daha süreceği tahmin ediliyor. Biz de gelişmeleri takip ediyoruz."

Karaismailler Mahallesi Yırtıcılar mevkisinde dün 450 metre uzunluğundaki tünelde maden ocağının girişinden 350 metre kadar içeride tünellerde tahkimatı sağlayan kerestelerden üçünün kırılması sonucu 6 metrelik göçük oluşmuştu. Göçük nedeniyle işçilerden evli ve üç çocuk babası Sadi Serin, tünelin öbür kısmında mahsur kalmıştı. Serin'in kurtarılması için olay yerine arama kurtarma ekipleri sevk edilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir