DEPREM FACİASI - Kahramanmaraş depremi dördüncü gününde - Depremle ilgili son haberler

SON DAKİKA: Türkiye, Kahramanmaraş'taki iki büyük depremde yitirdiği canlarına ağlıyor. Ölü ve yaralı sayısı her geçen saat artıyor. Yapılan son açıklamaya göre depremde 17 bin 764 kişi yaşamını yitirdi, 72 bin 879 kişi ise yaralandı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor. İşte Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'den son haberler

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SON DAKİKA: Türkiye bir yandan Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak için var gücüyle çalışırken, diğer yandan deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları için zamana karşı yarış veriyor.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya'da 17 bin 406 kişinin hayatını kaybettiği, 71 bin 806 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Dün tüm Türkiye küçük büyük demeden deprem bölgesine yardım ulaştırmak için çalıştı. Türkiye’nin önde gelen şirketleri bölgenin temel ihtiyaçlarına bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için yarıştı. Reel sektör TOBB’un kampanyası üzerinden organize olurken, pek çok özel sektör şirketi yardımlarını AFAD üzerinden bölgeye ulaştırmaya çalıştı.

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından saat saat yaşanan son gelişmeler şöyle

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'taki depremlerde can kaybının 17 bin 764'e ulaştığını söyledi. Oktay, depremlerde 72 bin 879 kişinin de yararlandığını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 17 bin 406 kişinin hayatını kaybettiğini, 71 bin 806 kişinin yaralandığını bildirdi.

AFAD, saat Kahramanmaraş merkezli depremlerde 17 bin 134 kişinin hayatını kaybettiğini, 70 bin 347 kişinin yaralandığını açıkladı.

BOTAŞ, Kahramanmaraş ile Pazarcık ve Narlı, Gaziantep ile Nurdağı ve Islahiye, Hatay'ın Reyhanlı ve Hassa ilçelerine şehir giriş istasyonlarına doğal gaz verildiğini bildirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremdeki can kaybının 16 bin 546'ya yükseldiğini söyledi. Erdoğan, yaralı sayısını ise 66 bin 132 olarak açıkladı.

YÖK, tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle eğitim öğretime verdiğimiz arayı tüm Türkiye'de 20 Şubat’a kadar uzatma kararı aldık" dedi.

Depremden etkilenen 10 ili kapsayan OHAL tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. OHAL, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde uygulamada olacak.

Erdoğan: Yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Osmaniye'de ise 326 bina yıkılmış, 877 vatandaşımı vefat etmiş, 2 bin 220 vatandaşımız ise yaralanmıştır. İster istemez bazı gecikmeler, eksiklikler de yaşanabiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerdeki can kayıplarının 16 bin 170'e, yaralıların sayısının ise 64 bin 194'e ulaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis'te yaptığı konuşmada can kaybı sayısının 14 bin 351'e yükseldiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV canlı yayınında deprem bölgesinde bulunan okullarda devam zorunluluğunun aranmayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerdeki can kaybı sayısının 14 bin 14'e, yaralı sayısının ise 63 bin 794'e yükseldiğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 500 konteyner kurduklarını bildirdi.

AFAD: Ekiplerimiz, Kilis'te arama kurtarma çalışmalarını tamamlamıştır. Kilis'teki arama kurtarma Ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illere sevk edilmiştir.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 11.38 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden kara yolu, demir yolu ve hava yoluyla 28 bin 44 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

AFAD: Ekiplerimiz, Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarını tamamlamıştır. Şanlıurfa'daki arama kurtarma Ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illerimize sevk edilmiştir.

AFAD: Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 12.873 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 62.937 vatandaşımız yaralanmıştır.

AFAD, can kaybını 12 bin 391, yaralı sayısını 62 bin 914, yıkılan bina sayısını ise 6 bin 444 olarak açıklandı.

Hakkari'den Hatay'a giden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), depremden 66 saat sonra 7 aylık bebeği enkazdan sağ çıkardı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmeye göre, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgeye gönderilen arama kurtarma ekibi, Hatay'da görevlendirildi.

Depremlerin ardından göçük altında kalanlar için arama-kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken, yaralı olarak kurtarılanlardan bazıları, Adana'dan kalkan askeri uçakla İstanbul'a getirildi.

 TCG Sancaktar Gemisi İskenderun Limanı’na yardım malzemeleri getirdi.

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 7,6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Elbistan'da çalışmalarını sürdürüyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekiplerin bir kişiyi daha enkaz altından çıkarmayı başardığını belirtti.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen kent genelinde ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Ebrar Sitesi'ndeki bir apartmanın enkazında yürütülen çalışmada, 71 yaşındaki Hüseyin Bakır, depremden 67 saat sonra sağ kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Adana'ya gelerek deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir