DEPREM FACİASI - Kahramanmaraş depremi üçüncü gününde - Depremle ilgili son haberler

Türkiye, Kahramanmaraş'taki iki büyük depremde yitirdiği canlarına ağlıyor. Ölü ve yaralı sayısı her geçen saat artıyor. Yapılan son açıklamaya göre depremde 9 bin 57 kişi yaşamını yitirdi, 52 bin 979 kişi ise yaralandı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor. İşte Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'den son haberler...

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem sonrası acı tablo her geçen saat daha da ağırlaşırken önceki akşam ilan edilen milli yasın ardından dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a dün saat 11.00 itibarıyla 48 saat süreyle afetle ilgili sevkiyat yapanlar hariç araç girişinin durdurulduğunu açıkladı.

DEPREM BÖLGESİNDEN SON HABERLER

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından saat saat yaşanan son gelişmeler şöyle

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen kent genelinde ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Ebrar Sitesi'ndeki bir apartmanın enkazında yürütülen çalışmada, 71 yaşındaki Hüseyin Bakır, depremden 67 saat sonra sağ kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Adana'ya gelerek deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu: Cilvegözü sınır kapısı açık. Suriye tarafında bazı yollarda tahribat var. 2 kapının daha açılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Uluslararası toplumdan bir yardım talebi geldiği zaman Suriye konusunda kolaylaştırıcı rolümüzü üstleniyoruz. Suriyelileri de ihmal etmiyoruz.

TCDD-Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları hesabından yapılan açıklamada, “Marmaray banliyö hattımız ile Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattımız, deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak için 12 Şubat Pazar günü 24:00’a kadar 24 saat aralıksız hizmet verecektir” ifadeleri kullanıldı.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) bünyesindeki iki kentsel arama ve kurtarma ekibi, Türkiye’nin güneydoğusunda meydana gelen deprem sonrası yürütülen yardım çalışmalarına destek olmak amacıyla bugün İncirlik Hava Üssü’ne ulaştı.

Milli Eğitim Bakanı Özer: "Depremden etkilenen 10 ilimizdeki okullarda eğitim görmekte olan öğrencilerimizin istediği illerdeki okullara nakillerini yapacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremler nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 9 bin 57'ye yükseldiğini, yaralı sayısının ise 52 bin 979 olduğunu açıkladı.

 Erdoğan: Çalışmaların daha etkin yürütülmesini teminen; deprem alanını afet bölgesi ilan ettik. 

Erdoğan: Depremin etkilediği 10 ildeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Vefat eden kardeşlerimin yakınlarına sabırlar diliyorum. Valiliklerimiz, bakanlarımız, bakanlıklarımız, kurumlarımız harekete geçerek vatandaşlarımızın yardımına koştular. AFAD'ımızın koordinasyonunda bu işlerin takibi devam ediyor.

Almanya, Türkiye'ye insani yardım taşıyan üç A400M askeri nakliye uçağı göndermeye hazırlanıyor. Reuters'a bilgi veren; Alman askeri bir kaynak, uçakların ülkenin kuzeyindeki Wunstorf hava üssünden yarın yola çıkmasının planlandığını belirtti ancak nereye ineceğinin henüz belirli olmadığını ifade etti.

 Erdoğan: Ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574. Yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), deprem nedeniyle trafiğe kapalı güzergah bulunmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Onikişubat Stadyumu'nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte incelemelerde bulundu.

 Elbistan'da 48 saat sonra kurtarılan 2 aylık bebek enkazdan elini emerek çıktı.

Depremden etkilenen 10 ilde OHAL ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Meclis Başkanlığına sunuldu.

AFAD: SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 7.108 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 40.910 vatandaşımız yaralanmıştır. 

SGK: Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği bölgelerde ikameti bulunanlar, raporlu ilaçlar ve tıbbi malzemeleri bir defaya mahsus reçetesiz temin edebilecek.

AFAD: SAKOM'dan alınan bilgilere göre, saat 09:45 itibarıyla 6,957 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 38,224 vatandaşımız yaralanmıştır.

AFAD: Deprem nedeniyle can kaybı 6 bin 234'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 37 bin 11.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 5 bin 894'e yükseldiğini söyledi. Oktay, yaralı sayısını 34 bin 810 olarak açıkladı.

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, depremde yıkılan binanın enkazından yaklaşık 42 saat sonra bir kişi kurtarıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri uçakla Kahramanmaraş'tan İstanbul'a getirilen yaralılar, sağlık ekiplerince sedyelerle ambulanslara alındı.

 Malatya'da yıkılan bir binanın enkazında, depremden 35 saat sonra 6 yaşındaki çocuğa ulaşıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Bölgede toplam 7 bin 500 civarında Mehmetçik çalışmalarını sürdürmekte, yarından itibaren 1500 personel daha katılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremdeki can kaybı sayısının 5 bin 434'e yükseldiğini söyledi. Depremdeki yaralı sayısı ise 31 bin 777 olarak açıklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir