Deprem sonrası Ayvacık'ta okullar tatil

Ayvacık'ta dün akşam yaşanan depremin ardından güvenlik gerekçesiyle okullar tatil edildi. Bölgede 85 konut, 5 ahır, 1 okul ve 2 cami hasar gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde dün saat 21.23'te yerin 5,95 kilometre derinliğinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçe genelindeki okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve liselerin bir gün tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Kararın güvenlik gerekçesiyle alındığı belirtildi.

46 artçı sarsıntı yaşandı

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez üssü Ayvacık'ın Tartışık köyü olan 5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede büyüklükleri 1 ile 3,6 arasında 46 artçı sarsıntı kaydedildiği bildirildi.

Depremde can kaybı ve yaralanma yaşanmazken; Ayvacık'ta 15, il merkezi ve diğer ilçelerde 6 kişi deprem korkusuyla hastaneye başvurdu.

Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İlk yaptığımız hasar tespit çalışmaları neticesinde Ayvacık'da toplamda 12 köyümüzde 85 konut, 5 ahır, 1 okul ve 2 camimiz hasar gördü" açıklamasını yaptı.