Depremzede öğrenciye burs önceliği

Van'daki depremde zarar gördüklerini belgelendiren öğrencilere öncelikli olarak burs verilecek. Başvurular 12 Ocak’a kadar alınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, Van'da ve ilçelerinde ikamet eden ve meydana gelen depremde zarar gördüklerini belgelendiren öğrencilere öncelikli olarak burs verileceğini belirterek, başvuruların 12 Ocak 2012 tarihine kadar alınacağını bildirdi.
Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, YURTKUR'a burs ve öğrenim kredisi için müracaatta bulunmayan ancak 23 Ekim 2011 tarihi itibarıyla ailesi Van'da ve ilçelerinde ikamet eden ve meydana gelen depremde zarar gördüklerini Van Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden belgelendiren öğrencilere öncelikli olarak burs verileceğini belirtti.
Öğrencilerin Van Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden temin edecekleri zarar gördüklerine dair belgelerini 31 Ocak 2012 tarihine kadar kurumun "Cemal Gürsel Caddesi No:61 06590 Cebeci/ANKARA" adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına göndermeleri gerektiğini ifade eden Albayrak, söz konusu öğrencilerin müracaatlarının "www.kyk.gov.tr" internet adresi üzerinden 12 Ocak 2012 tarihine kadar alınacağını kaydetti.
Bu öğrencilerin bursları, 6 Şubat 2012 tarihinde ödenecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir