Depremzedeye hayvan desteği

Van'da 272 depremzede çiftçiye 1268 hayvan dağıtıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Van'da meydana gelen depremlerde hayvanları telef olan vatandaşlara 1268 büyük ve küçükbaş hayvan dağıttı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, merkeze bağlı Alaköy'de düzenlenen dağıtım töreninde, depremden hemen sonra hayvanları enkaz altında kalan vatandaşlarla ilgili çalışmaya başlandığını bildirdi.

Altuner, hasar tespit sonucuna göre, Erciş'te 51, merkezde ise 221 olmak üzere toplam 272 çiftçiye 568 inek ile 700 damızlık koyun dağıtımına başlandığını söyledi. Damızlık hayvanların Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından temin edildiğini belirten Altuner, ''Hibe edilecek büyükbaş ve küçükbaş damızlık hayvanların kura çekilerek dağıtımları yapıldı. Bu köyümüzde hayvanları telef olan 13 çiftçiye 31 inek ve 34 baş damızlık koyun dağıtımı yapacağız'' dedi.

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Uzunoğlu, ilk depremzedeye hayvanını teslim ederken, bakanlığın her zaman çiftçinin yanında olacağı sözünü verdi. Köy Muhtarı Ragıp Çiçekel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın depremin ilk günden itibaren yanlarında olduğunu belirterek, ''İlk günlerde hayvanlarımız için çadır kuruldu, yem desteği sağlandı. Şimdi de telef olan hayvanlarımızın yerine yenilerini verecekler. Bakanımıza ve tüm bakanlık çalışanlarına köyüm adına teşekkür ediyorum'' dedi. Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak ise deprem sonrası hükümetin bölgeye olan ilgisinin en büyük örneğinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çalışmaları olduğunu söyledi.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir